Novosti Sport Događanja

Toplaka veseli reakcija ekipe: Cilj mi je i bio da im 'vratim volju za životom'

07.03.2022. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice prekinuli su negativan niz od sedam uzastopnih poraza u nedjelju protiv Hrvatskog dragovoljca. Nije bilo lako, gosti su bili 'tvrd orah' u prvom poluvremenu, ali je put prema slavlju 'zabetoniralo' isključenje Zvonimira Šubarića.

Brojčanu prednost je turopoljski prvoligaš iskoristio odmah početkom nastavka  utakmice za povećanje vodstva, a na kraju je upisana uvjerljiva 4:0 pobjeda...

-->>> Kotarski sačuvao mrežu, Gorica s igračem više potopila Dragovoljac i prekinula crni niz

Bila je to i prva utakmica trenera Samira Toplaka, koji je ostvario prvi zadatak, ali tek sad ga očekuju pravi izazovi. Prvi je u Osijeku!

"Hvala svima koji su me podržavali. Htio bih se kao prvo zahvaliti treneru Renduliću, koji je ostavio ovakav rad iza sebe. Imali su dosta peha i nesreće u prošlim utakmicama i ja u ova dva dana nisam ispao David Copperfield i nisam napravio ništa spektakularno, osim na tom psihološkom planu. Mislim da je on također zaslužan za ovu pobjedu," osvrnuo se Toplak na prethodno razdoblje pa dodao:

"Veseli me kako je ekipa reagirala, jer nije bilo lako krenuti u takvu utakmicu, koja ti je 'kao mač nad glavom', a promašiš i penal kod 0:0. Naravno da nam je pomogao crveni karton i onda smo se u poluvremenu dogovorili kako trebamo igrati protiv 'igrača manje' i to smo brzo realizirali, povećali prednost i na kraju smo uvjerljivo slaviti...

Nije imao puno vremena za neke drastične taktičke promjene, trebalo je prvenstveno podignuti raspoloženje u momčadi.

"Bio mi je to i cilj, da podignem energiju, da nisu u depresiji i da im 'vratim volju za životom'. Dobro su reagirali, više nisu glave dolje, malo su se podignule i nadam se da će nas ova pobjeda još ohrabriti."

U nedjelju je na rasporedu gostovanje u Gradskom vrtu kod kandidata za naslov prvaka Hrvatske, koji se nedavno pojačao Kristijanom Lovrićem.

"Teška utakmica nas čeka, ali idemo prvo zavidati rane. Suk i Steenvoorden nisu mogli igrati, zbog problema s ozljedama izašli su Krizmanić i Pršir. Moramo se pripremiti za jednu jako dobru ekipu, koja s pravom pretendira na naslov prvaka. Imaju odličnog trenera i bit će nam teško. A i Kristijanu pripremamo posebnu pažnju," najavio je Toplak s osmijehom na licu.

Prije reprezentativne pauze Goricu, nakon gostovanja u Osijeku, čeka i domaći dvoboj s Rijekom, još jednim pretendentom za titulu.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli