Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Vatreni 'potopili' Maltu, Brozović zabio 'epski' autogol

12.11.2021. / Damir Žbulj

Sjajnu partiju pružila je hrvatska nogometna reprezentacija na gostovanju na Malti, gdje je upisala najuvjerljiviju gostujuću pobjedu u povijesti te je zadržala realne šanse u izravan plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru krajem iduće godine.

U posljednjem kolu samo još treba u nedjelju pobijediti Rusiju na punom Poljudu...

Vatreni su slavili s čak 7:1, a za jedini domaći pogodak 'zaslužan' je naš 'turopoljski top' Marcelo Brozović, koji je na izuzetno efektan način uspio svladati debitanta Ivu Grbića. [VIDEO

Srećom, ovaj će zgoditak ostati u rubrici 'vjerovali ili ne', a na kraju se i 'Epic Brozo' našalio na svoj račun na društvenim mrežama.

Pokušao je Marcelo izbiti jedan ubačaj u svom kaznenom prostoru, ali se nespretno pogodio u glavu te je tako prevario suigrače. Lopta je zaista na nevjerojatan način završila u hrvatskoj mreži. 

Sigurno smo kako će mu ovo biti i dodatni motiv za nedjelju i okršaj s Rusima.

Maltežane je u ranoj fazi utakmice načeo Ivan Perišić, u prvom poluvremenu strijelci su bili još i Duje ćĆaleta-Car, Pašalić te kapetan Modrić, dok je u nastavku poentirao i raspoloženi Kramarić, a dva pogotka zabio je i Lovro Majer! [VIDEO

“Čestitke dečkima na pristupu i angažmanu tijekom cijele utakmice, najvažnije je bilo utakmicu protiv Malte shvatiti jako ozbiljno. Tako je i bilo, igrači su dali svoj maksimum, što je rezultiralo uvjerljivom pobjedom. Najvažnija su tri boda, dobili smo ono što smo htjeli, pobjedu protiv Malte i veliku utakmicu u Splitu”, rekao je nakon utakmice izbornik Zlatko Dalić

Daliću je uvjerljivo izdanje momčadi omogućilo odmoriti neke najvažnije igrače za nedjeljni okršaj u Splitu. 

“Već smo na poluvremenu zamijenili Brozovića, koji u Interu već sedam ili osam utakmica igra u ritmu srijeda - nedjelja, a imao je i žuti karton. Planski smo mijenjali Modrića, Perišića i Kramarića, poslije i Pašalića. Da smo mogli, odmorili bismo i više igrača!"

“Svi mi živimo za takve utakmice, takva se atmosfera doživi jednom ili dvaput u karijeri. Bez obzira na to što svi naši igrači igraju u velikim klubovima, sasvim drukčije je kad igraju u reprezentaciji. To je ponos, strast, emocija i domoljublje. To je nešto što nema cijenu. Moramo se dobro pripremiti za utakmicu s Rusijom da ne izgorimo u svemu tome. Međutim, utakmice protiv Mađarske i Slovenije pokazale su da igramo još bolje u takvom ozračju. Da Poljud može primiti sto tisuća navijača, vjerujem da bi ih u nedjelju toliko bilo u Splitu," prenosi hns-cff.hr.

“Ne bi bilo dobro da sam govorio o Rusima prije Malte, bilo bi to naivno od mene. Međutim, sad možemo zaboraviti Maltu i okrenuti se Rusiji. Riječ je momčadi koja ima kvalitetu i koja je pobijedila zadnjih pet utakmica, iako protiv Slovačke i Slovenije nisu bili bolji protivnik. Iskreno, očekivao sam da će Rusi negdje kiksati i zato i jesam spominjao da će nam za plasman u Katar trebati 21 bod. Međutim, nisu kiksali i došla je ta zadnja utakmica. Možda je i bolje da nam nije dovoljan bod za plasman jer bi priprema bila sasvim drukčija. Rusija ima novog izbornika, koji je donio novu energiju i promijenio momčad, dao priliku dobrim mladim igračima. Znamo što nas čeka i kako se pripremiti da dobijemo Rusiju. Ako budemo igrali kao na zadnjih šest utakmica, ne sumnjam u naš trijumf”, zaključio je Dalić.

 

 

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Podijeli