Novosti Sport Događanja

Završila je era Kristijana Lovrića: Ovo je sigurno barem stepenica više za mene, nadam se da ću opravdati povjerenje navijača

16.02.2022. / Damir Žbulj

Zaključena je jedna era u HNK Gorica. Era Kristijana Lovrića, sjajnog krilnog napadača, koji je u protekle tri godine bio prvo ime velikogoričkog prvoligaša, koji je oduševljavao sve turopoljske ljubitelje nogometa, koji je bio mamac za publiku, igrač koji je bio idol brojnim mladim goričkim nogometnim nadama...

U tom razdoblju Gorica je nizala povijesne uspjehe i pobjede, a Lovrić je bio ključni dio svih tih velikih rezultata.

Prepoznao ga je Sergej Jakirović, koji ga je i doveo na Gradski stadion iz Lokomotive, no, tek je odlaskom Nigerijca Atiemwena u Dinamo 'procvjetao'.

Uspio je Jakir primiriti njegov temperament, uspio je njegov karakter uklopiti u momčad. Uspio mu je objasniti kako nogomet nije samo pucanje po suparničkom golu, iako Kiki to radi na izniman, poseban i fantastičan način. 'Natjerao' ga je da sudjeluje i u defenzivnim zadaćama, uglavnom, podigao je njegovu igru na jednu sasvim novu razinu, što je na kraju rezultiralo i pozivom u hrvatsku nogometnu reprezentaciju i nastupom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

U dresu Osijeka, pod Nenadom Bjelicom, imat će priliku za dodatni napredak, a s Bijelo-plavima će se boriti za trofeje, što je u Gorici tek mogao sanjati.  

Karijeru je počeo u svom Ogulinu, igrao je za Karlovac, slovensku Belu Krajinu pa za Kustošiju, Lučko i Lokomotivu, prije dolaska u Goricu, gdje je  pokazao svu raskoš svog talenta i prometnuo se u jednog od najboljih nogometaša na domaćim travnjacima.

U 120 utakmica postigao je 54 pogotka, dodao još 28 asistencija i još pregršt sjajnih poteza kojima je oduševljavao sve ljubitelje nogometa.

Svaki prijelazni rok bio je obilježen pričama o njegovom transferu, cijena je rasla i do pet milijuna eura, međutim, Lovrić se nije odlučio za inozemni angažman, u Hrvatskoj je zasnovao obitelj i krenuo je svoju karijeru graditi stepenicu po stepenicu. Dolazak u Osijek korak je u pravom smjeru.

"Želim se zahvaliti sada već bivšem klubu Gorici jer su mi omogućili da sam došao ovdje. Veselim se s mojom suprugom Monikom koja mi je najveći oslonac, agentima, ujakom Robijem, svi su bili tu uz mene. Još sam pod dojmom svega, Osijek je sigurno barem stepenica više za mene u karijeri. Nadam se da ću opravdati povjerenje ljudi u Klubu i svih navijača i da će sve biti u najboljem redu," rekao je na predstavljanju.

Priređen mu je spekatkularan doček, uz veliku bakljadu i skandiranje.

"Još uvijek sam u nekakvom šoku i ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo! Kada sam dolazio pričalo se da bi nešto moglo biti na stadionu, ali ovo ni u najluđim i najljepšim snovima nisam mogao zamišljati. Hvala svim ljudima koji su me dočekali, dodao je.



"Prije svega, jako nam je drago da se Kristijan odlučio za nas, da smo uspjeli realizirati transfer. Moramo se zahvaliti vlasnicima jer su stvarno napravili velike napore da se ovo ostvari, a Lovrićeva je želja bila jako velika da dođe kod nas. Nadamo se i vjerujemo da će i kod nas biti tako uspješan kao što je bio u Gorici," naglasio je Bjelica, koji će na Lovrića moći računati od početka idućeg tjedna.

U prošlom kolu ranije je napustio travnjak, izgledalo je kao teža ozljeda, ali srećom se pokazalo kako Lovrić neće trebati dulju pauzu za oporavak.

U Osijeku će imati još više prilika za svoje udarce, golove i asistencije, jer će pored sebe imati još bolje i kvalitetnije suigrače.

Gorici tek sad ostaju brige i razmišljanja, kako dalje bez Lovrića. Jer, blagajna je sada puna, vrijednost transfera procijenjena je na oko dva milijuna eura, a Gorica bi trebala dobiti i postotak od buduće prodaje, ali i bonuse u slučaju dobrih rezultata Osijeka.

Prijelazno rješenje je povratak Atiemwena, koji je posuđen iz Dinama, no, Kiki je svake sezone bio zaslužan za 20-ak goričkih golova, što izravno, što kroz asistencije i to će se trebati nadomjestiti, na ovaj ili onaj način.

Trener Krunoslav Rendulić trenutno je u velikim brigama, jer mora razmišljati kako bez svog najboljeg nogometaša prekinuti niz od četiri uzastopna poraza. Nastavak sezone otvorene je gubitkom bodova u Puli, protiv Hajduka i Dinama pa je sasvim jasno kako će u petak protiv Slaven Belupa biti pod velikim pritiskom.

Koprivničanci su izuzetno neugodna momčad, s klupe ih vodi Zoran Zekić, Rendulićev suigrač iz 'zlatnih vremena' Kamen Ingrada, koji će pokušati isprati gorak okus slabog nastupa Farmaceuta na Poljudu u prošlom kolu.

Bit će to poprilično važna utakmica za oba trenera.

Podijeli