Novosti Sport Događanja

Zlata oko vrata za Velimira, Miljenka i Ani na Croatia Openu u Puli: Jelenić postavila državni rekord i sudjelovala u prvoj utrci trkaćih guralica u Hrvatskoj

09.04.2024. / Damir Žbulj

Na SRC Veruda Uljanik u Puli održano je 27. Otvoreno prvenstvo Hrvatske, koje se bodovalo i kao drugo kolo Hrvatske paraatletske lige. Nastupilo je više od 100 natjecatelja i natjecateljica iz 14 europskih zemalja te 17 hrvatskih klubova, a upisano je i sedam nacionalnih rekorda, među kojima je i onaj Ani Jelenić iz goričkog Uspona, koja je postavila državni rekord u utrci na 100 metara u kategoriji T71 te u bacanju kugle F33.

"Po prvi puta u Hrvatskoj održala se utrka trkaćih guralica na 100 m u ženskoj konkurenciji. Iako je nastupala samo jedna sportašica ponosni smo da je to bila naša Ani Jelenić," javili su iz Uspona, koji je u Puli osvojio tri zlatne i jednu srebrnu medalju te dva četvrta i jedno šesto mjesto.

Ani je u bacanju kugle klase F33-34 osvojila zlatnu medalju s rezultatom 4.95 metara, zlatni je bio i Velimir Šandor u bacanju diska klase F51-52-53 s rezultatom 17.70 metara, baš kao i Miljenko Vučić u bacanju kugle klase F11-12-20 s daljinom 12.23 metra.

Nataša Sobočan je u bacanju kugle klase F55-56-57 (5.82m) osvojila srebrnu medalju.

Mirnes Omerhodžić (čunj 30.03m - F51) i Renata Celjak (disk 11.67m - F55-56-57) osvojili su četvrta mjesta, a Dominik Počekal je u bacanju kugle (F53-56-57) bio šesti.

"Ovo natjecanje bilo je kvalifikacijsko za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kobe, koje se sljedeći mjesec održava u Japanu te se nadamo pozivu izbornika za nekoliko naših sportaša," istaknuli su iz Uspona te najavili paraatletski miting u našem gradu:

"Sljedeće natjecanje je 5. svibnja kod nas na ŠRC Gorica. Bit će to Paraatletski miting Velika Gorica, koji će se bodovati kao treće kolo Hrvatske paraatletske lige. Pozivamo sve naše Velikogoričanke i Velikogoričane da nas dođu podržati!"

Usponove natjecatelje su u Puli pratili treneri i asistenti Ivan Čengić, Dario Spajić, Mihovil Rendulić, Darko Jelenić i Ana Zokić.

Croatia Open 2024 u Puli su organizirali Hrvatski paraatletski savez i Spektra atletski kluba za osobe s invaliditetom, a sudjelovali su sportaši iz Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Crne Gore, Grčke, Mađarske, Moldavije, Rumunjske, Slovenije, Srbije, Slovačke i Tunisa.

U sklopu otvaranja dodijeljena su i priznanja najuspješnijima u 2023. godini. Najuspješniji atletičar je Deni Černi (PAK OTOS-Grubišno Polje), a najuspješnija atletičarka Mikela Ristoski (AKOSI Medulin). Nagrade im je uručio proslavljeni hrvatski bacač kugle, paraolimpijac Darko Kralj. Trener godine 2023. je Boris Kljaić(PAK OTOS-Grubišno Polje), trener Denija Černija, kojem je priznanje uručio izbornik Hrvatskog paraatletskog saveza Damjan Sedić. Najuspješniji klub u 2023. godini je Spektar atletski klub za osobe s invaliditetom iz Pule, ujedno i lokalni priređivač Otvorenog prvenstva Hrvatske. Priznanje je u ime kluba preuzela dopredsjednica Jelena Vuković, a nagradu je uručio predsjednik Hrvatskog paraatletskog saveza Tomislav Krističević.

Podijeli