Novosti Sport Događanja

„1917“: Večeras pogledajte ratnu dramu koja je pobijedila favorite i zasluženo odnijela Zlatni globus

09.01.2020. / Petar Brnada

Kino Gorica večeras vam donosi ratni film „1917“ -'friškog' dobitnika Zlatnog globusa za najbolju dramu koji je time pobijedio favorite 'Irca' i 'Bračne priče'.

Riječ je o djelu Sama Mendesa koji je upravo za ovaj film nagrađen kao najbolji redatelj, a kako pišu filmski kritičari, u ovom slučaju Nenad Polimac, sudeći po recenzijama, u pitanju je iznimno intrigantno ostvarenje koje sugerira da je snimljeno u jednom kadru (taj dojam ostvaren je digitalnom “kozmetikom” pod nadzorom sjajnog direktora fotografije Rogera Deakinsa).

Radnja filma odigrava se u 1. svjetskom ratu, u travnju 1917. na Hindenburškoj liniji, gdje je sudjelovalo bar 1600 britanskih vojnika, a dvojica mladih poručnika (George MacKay i Dean-Charles Chapman) dobili su zadatak spriječiti glavninu britanskih trupa (među kojima je i brat jednoga od junaka) da ne ulete u njemačku zamku.

U sporednim ulogama nalazi se više poznatih glumaca među kojima su Colin Firth, Benedict Cumberbatch, Mark Strong, Richard Madden i dr., redatelj je oskarovac Sam Mendes (“Američka ljepota”), koji je dao novi uzlet serijalu o Jamesu Bondu (“Skyfall”).

-Mogao bi to biti film koji će iskočiti u završnici borbe za Oscara, na olakšanje svih onih nesklonih Netflixovom “Ircu”. Na taj bi način „stari“ Hollywood ipak potvrdio primat pred navalom agresivnih “streaming” konkurenata- piše Polimac u svom osvrtu na dodjelu Zlatnih globusa.

Kino Gorica pokrenulo je i malu nagradnu igru koja donosi dvije besplatne ulaznice za film "1917". Kako navode, da biste sudjelovali u igri, vaš zadatak je kliknuti "sviđa mi se" FB stranica POU Velika Gorica (ako već niste), kliknuti "sviđa mi se" na objavu o nagradnoj igri te potom obavezno podijeliti/share (JAVNO) tu objavu.

Igra traje danas do 15 sati, a nasumičnim odabirom doznat će se pobjednik te objaviti u komentaru.

Film u Kinu Gorica možete pogledati večeras s početkom u 20 sati, ali i 10.01., 11.01. te 12.01. također u 20:00 h.

Podijeli