Novosti Sport Događanja

'50 Poems for Snow': Na prvi dan snijega u Gorici će se čitati poezija

27.11.2021. / Redakcija

Ove zime očekuje nas druženje na jednoj od najneobičnijih pjesničkih manifestacija na svijetu - manifestaciji kojoj ne možemo predvidjeti datum održavanja. Riječ je o festivalu '50 Poems for Snow' koji se održava na prvi dan snijega i to noću na otvorenom kada svaki od uključenih pjesnika uz svoje pjesme čita po jednu pjesmu ili stih autora kojem je festival te godine posvećen.

Na prvi dan snijega na platou ispred POUVG-a sudjelovat će tri pjesničke generacije koje, osim ljubavi prema poeziji i njezinom stvaranju, nose i zajedničko ime. U našem gradu na susretu čitaju multitalentirana Ana Bundalo, glazbenica i lektorica Ana Lovrenčić te prošlogodišnja dobitnica nagrade Albatros Ana Narandžić. Osim svojih radova, čitat će i stihove portugalskog pjesnika Fernanda Pessoe.

Književna prevoditeljica i promotorica lijepe književnosti Romana Perečinec inicijatorica je i moderatorica ovog pjesničkog susreta u Velikoj Gorici već tri godine uz podršku Gradske knjižnice Velika Gorica. Festival je pokrenut na inicijativu Saše Šimprage 2012. godine, u suradnji s Aleksandrom Hutom Konom, a sada već ima međunarodni predznak. Ovaj pjesnički festival nije samo posveta pisanju, čitanju i poeziji, već i podiže svijest o problematici klimatskih promjena na Zemlji s obzirom na to da održavanje ovisi o vremenskim uvjetima.

Podijeli