Novosti Sport Događanja

Aeroklub Velika Gorica: Kreće nova sezona obuke za pilota jedrilica

06.02.2024. / Redakcija

Velikogorički aeroklub prošle je godine napunio punih 70 godina svoga postojanja, a godinu je posebno obilježilo oživljavanje letačke škole kojom je klub prošle godine dobio pet novih pilota jedrilica. Cijeli proces obuke – od teorijskog dijela do samog letenja, Aeroklub je proveo u Velikoj Gorici, a isto tako će nastaviti i ove godine.

Naime, u ovoj godini planiraju obučiti do 10 pilota jedrilica u dvije grupe. Teorijski dio obuke započet će početkom ožujka, a samo letenje početkom letačke sezone u lipnju. Želite li i vi vinuti se nebu pod oblake sada je prava prilika!

Teorijsko školovanje će obuhvatiti sve potrebno letačko znanje, od aerodinamike do meteorologije, a klub osigurava sav nastavni materijal potreban za savladavanje gradiva. Nastava se održava u Cvjetnom naselju 18A (atomsko sklonište) u večernjim satima. Nakon teorijskog dijela slijedi i onaj zabavniji - letački dio na letjelištu Buševec, koji će se odvijati tijekom ljetnih mjeseci te će uključivati 60 startova. Nakon što kandidati savladaju startove s vitlom bit će moguća i preobuka za aerozapregu, ali i daljnje školovanje. Naime, već ove godine prošlogodišnji kandidati idu na preobuku za motorne jedrilice (TMG) koja se također odvija pod okriljem aerokluba.

Za sve informacije i upite o obuci pilota jedrilica možete se obratiti nastavniku letenja Ivanu Vugrinoviću na kontakt broj 095/9135132.

Podijeli