Novosti Sport Događanja

Andrejevo putovanje: Pomozimo Andreju i njegovoj majci u novoj humanitarki VG Legacyja

01.12.2023. / Ivana Ćurić

VG Legacy pokrenuo je novu Humanitarnu akciju “Andrejevo putovanje” koja je registrirana u Uredu Zagrebačke Županije na ime Andrejeve mame, Anite Skrbin.

Anita je hrabra mama mladog dečka Andreja koji od rođenja ima Downov sindrom, kojem su se na žalost priključila i teška fizička i mentalna oštećenja zbog epileptičnih napada sindroma West.

-Skromna, kakva je, nikada o tome nije pričala ili tražila pomoć, nego je svom djetetu stvorila predivan, siguran svijet u kojem on može nesmetano živjeti. Anita opisuje Andreja kao jako sretnog u svom posebnom svijetu kao druželjubivog dečka koji obožava putovanja, vožnju, šum mora, prirodu……-započinje priču o Andreju Dalija Zubek iz VG Legacyja.

-Dok je Andrej bio manji, nošenje i ulazak u automobil nisu bili toliki problem, ali sada je to jako teško pa su odlasci kod doktora a posebno izlasci u prirodu, koje Andrej toliko voli, postali pravi izazov. Izreka “da jedna žalost nikada ne ide sama” je u njihovom slučaju stvarnost jer je prije sedam godina preminuo Andrejev tata, a prije godinu dana je Aniti otkriven karcinom. Borba traje i dalje, a majčina ljubav pred sobom ruši sve zapreke. Kako bi Andreju omogućili što lakše kretanje, odlučili smo pokrenuti akciju za kupnju rabljenog vozila sa bočnim kliznim vratima i ugradnju rampe za invalidska kolica-ističu iz Legacyja.Od dobavljača, koji su velikodušno pristali pričekati mjesec dana koliko traje humanitarna akcija, pristigle su ponude za auto (14.900 eura) i za rampu (8.100 eura).

-Sada je na nama da zajedničkim snagama pokušamo pomoći Andreju da se njegove pustolovine nastave, da njegov poseban svijet bude ispunjen putovanjima i srećom. Samo je ljubav jača od svega jer kako Anita kaže “nosila bi ga na leđima, nebi mi bilo teško, on nije moje breme, on je moj blagoslov”-prenosi VG legacy.

U vrijeme uoči najradosnijeg kršćanskog blagdana, Isusova rođenja, pomozimo da se rodi nova nada za Andreja i njegovu majku, priključimo se u skladu s mogućnostima ovoj humanitarnoj akciji. 

Osim preko QR koda svoje donacije možete uplatiti na:
Primatelj: Anita Skrbin
IBAN: HR6023400093511188659
Opis plaćanja: Andrejevo putovanje

 

 

Podijeli