Novosti Sport Događanja

Baku i djeda za ruku i pravac kino: Matineja za umirovljenike dovodi "Vojvodu"

25.01.2023. / Ivana Ćurić

Ovoga petka, 27. siječnja, slijedi još jedna Matineja za umirovljenike u Kinu Gorica. Svi umirovljenici tom prilikom mogu besplatno pogledati film "Vojvoda" koji počinje u 11 sati.

Riječ je o simpatičnoj krim komediji s elementima biografije u kojoj glavne uloge tumače Jim Broadbent, Helen Mirren, Fionn Whitehead, Matthew Goode.

Godina je 1961. Kempton Bunton, 60-godišnji taksist, krade Goyin portret Vojvode od Wellingtona iz Nacionalne galerije u Londonu. Prva je to (i do sada jedina) krađa u povijesti ove ugledne institucije. Kempton šalje informaciju o povratu slavne slike pod uvjetom da vlada uloži više u skrb za starije osobe – nakon čega predvodi kampanju s ciljem pružanja usluge besplatne televizije umirovljeničkoj populaciji. Ono što se zatim događa postaje legendom. Tek 50 godina kasnije, na svjetlo dana isplivat će prava istina – Kempton je ispleo mrežu laži. Jedina istina bila je to da je riječ o dobrom čovjeku, odlučnom promijeniti svijet i spasiti vlastiti brak – kako i zašto je iskoristio Vojvodu ne bi li to postigao posebna je priča. Pred nama je i više nego zoran primjer kako postupci svakoga od nas mogu napraviti razliku i promijeniti društvo nabolje.

 

Podijeli