Novosti Sport Događanja

Bliže se Dani Okusa hrvatske tradicije: Donosimo menije 10 restorana s područja Gorice i Zagrebačke županije za izniman gastro užitak

09.11.2023. / Maja Peranić

Turistička zajednica Zagrebačke županije ove godine je domaćin Četvrtih Dana Okusa hrvatske tradicije koji će se održati od 17. studenog do 3. prosinca u više od 100 restorana diljem cijele Hrvatske  na području čak  12 hrvatskih županija. S područja Zagrebačke županije sudjelovat će čak 12 restorana, nosioca standarda Okusi tradicije zagrebačkog kraja, a među njima su i velikogorički restorani.

U Velikoj Gorici Dani Okusa hrvatske tradicije očekuju vas u Bistrou Babriga te u restoranu Mon Ami koji su ponosni nosioci standarda Okusi tradicije zagrebačkog kraja. Na svoj meni po promotivnim cijenama restoran Mon Ami uvrstio je zapečene štrukle s prahom od čvaraka turopoljske svinje te rižoto od turopoljske svinje ili pak krem juhu od šumskih gljiva te sporo pečeni pačji batak i zabatak s pireom od češnjaka na redukciji od naranče i vina. Uz to zasladit ćete se uz neki od deserata u ponudi.

U Bistrou Babriga možete pak uživati svinjskom lungiću u tapenadi od lješnjaka te kremi od sporo pečenog celera s mikro zelenjem ili pak telećim dimljenim odreskom s pireom od buće i maka s umakom od pečenja također po promotivnim cijenama. Uz glavno jelo očekuje vas i predjelo te desert za prste polizati.

Cijene menija u ova dva velikogorička restorana kreću se između 22 i 30 eura.

Ako želite malo proširiti vidike i uputiti se u gastro putovanje izvan našeg grada bogata ponuda tradicionalne kuhinje očekuje vas diljem naše županije na ovih osam lokacija: Vinogradarska kuća Braje (Jastrebarsko); Krčma Gabreku 1929. (Samobor); Restoran Ivančić (Jastrebarsko); Hotel Princess (Jastrebarsko); Restoran Samoborska klet (Samobor); Seoski turizam Stara Preša (Šenkovec); Izletište Suhina (Bestovje); Izletište Vina Kos-Jurišić (Donja Zelina). Njihove bogate menije donosimo u nastavku.

Ove godine oznake standarda Okusi hrvatske tradicije dodijelit će se sljedećim ugostiteljskim objektima: Kavana Livadić, Samobor; Stari Puntijar, Zagreb; Kramberger, Krapina; Gornjovinska klet, Križevci; Domestic house Lola, Vukovar.

Galerija slika

Bliže se Dani Okusa hrvatske tradicije: Donosimo menije 10 restorana s područja Gorice i Zagrebačke županije za izniman gastro užitak Bliže se Dani Okusa hrvatske tradicije: Donosimo menije 10 restorana s područja Gorice i Zagrebačke županije za izniman gastro užitak Bliže se Dani Okusa hrvatske tradicije: Donosimo menije 10 restorana s područja Gorice i Zagrebačke županije za izniman gastro užitak Bliže se Dani Okusa hrvatske tradicije: Donosimo menije 10 restorana s područja Gorice i Zagrebačke županije za izniman gastro užitak Bliže se Dani Okusa hrvatske tradicije: Donosimo menije 10 restorana s područja Gorice i Zagrebačke županije za izniman gastro užitak Bliže se Dani Okusa hrvatske tradicije: Donosimo menije 10 restorana s područja Gorice i Zagrebačke županije za izniman gastro užitak Bliže se Dani Okusa hrvatske tradicije: Donosimo menije 10 restorana s područja Gorice i Zagrebačke županije za izniman gastro užitak Bliže se Dani Okusa hrvatske tradicije: Donosimo menije 10 restorana s područja Gorice i Zagrebačke županije za izniman gastro užitak Bliže se Dani Okusa hrvatske tradicije: Donosimo menije 10 restorana s područja Gorice i Zagrebačke županije za izniman gastro užitak Bliže se Dani Okusa hrvatske tradicije: Donosimo menije 10 restorana s područja Gorice i Zagrebačke županije za izniman gastro užitak

Podijeli