Novosti Sport Događanja

Božićno selo, adventski sajam, klizalište... Provjerite što nam sve donosi "Prosinac u Gorici"

26.11.2021. / Redakcija

Nakon što se prošlogodišnje izdanje manifestacije „Prosinac u Gorici“ održalo ponajviše u virtualnom svijetu kroz društvene mreže i portale, ove godine omiljena adventska događanja u organizaciji Turističke zajednice Grada Velike Gorice održat će u gradskom parku kod Muzeja Turopolja.

Ako epidemiološke mjere to dozvole, od 6. prosinca do kraja mjeseca moći ćete uživati u klizanju pod lampicama i bogatoj gastronomskoj ponudi (štrukli, sendviči i tortilje s topljenim sirom, burgeri, fritule, kuhano vino, gin), adventskom sajmu na kojem ćete moći pronaći svakakve sitnice za sebe i svoje najmilije, a najveselije će zasigurno biti u Božićnom selu gdje će svakog dana vrijedni vilenjaci i tete pričalice pripremiti raznovrsne radionice i igraonice.

Na blagdan svetog Nikole, 6. prosinca u 17 sati službeno će se otvoriti ovogodišnji „Prosinac u Gorici“ uz prigodan program, plesne točke na ledu, dječju predstavu i sv. Nikolu s vilenjacima. Posebno svečano bit će 13. prosinca, na Svetu Luciju kada grad slavi svoj dan.

-Vjerujemo da će ove godine svi naši sugrađani osjetiti dio rođendanske atmosfere jer pripremamo razna darivanja i iznenađenja- kazali su iz TZ Velika Gorica.

Za vrijeme trajanja “Prosinca u Gorici” u Muzeju Turopolja moći ćete pogledati izložbu „Od rata do potresa: pokupska župna crkva 1991. – 2021.”, a riječ je o izložbi turopoljskog kinča i jaslica turopoljskog umjetnika Mate Mihinice. Također ćete na radionicama moći naučiti kako se radi kinč, te osjetiti “Zimsku čaroliju crtanja”. U sklopu ove manifestacije, održat će se i posebno božićno izdanje interpretacijskih šetnji na kojima ćete uz povijesne činjenice o Velikoj Gorici, u prigodnom okruženju gradskog parka pod lampicama, moći saznati više o božićnim narodnim pričama i predajama.

Za doček Nove godine organizirana su dva programa. U 18 sati počinje Dječji doček Nove godine uz DJ-a Marija Kovača, cirkuski program skupine „Cirk Pozor“ i vatromet, dok ćete od 22 sata kod muzeja imati priliku dočekati ponoć uz glazbu, veliki vatromet i kuhano vino. 

Kako bi građanima uljepšali adventsko razdoblje, iz Turističke zajednice Grada Velike Gorice najavili su svakodnevne nagrade putem Facebook stranice kreirane za ovu manifestaciju.

-Pozivamo vas i da od 28. studenog do 24. prosinca posjetite Facebook stranicu „Prosinac u Gorici“ jer vas tamo svakog dana očekuju bogate i raznovrsne nagrade u sklopu adventskog kalendara. Ručak u restoranu, mjesečna ulaznica na gradske bazene, ulaznice za predstave, knjige; samo su dio onog što možete osvojiti- rekli su.

 

 (foto: Turistička zajednica Grada Velike Gorice)

Podijeli