Novosti Sport Događanja

Broadwayska uspješnica "Kraljevstvo moje" za Noć kazališta u POUVG

19.11.2021. / Redakcija

Brodwayskom uspješnicom u izdanju Ludens teatra i Teatra EXIT u velikogoričkom Pučkom otvorenom učilištu obilježit će se ovogodišnja Noć Kazališta. U Dvoranu Gorica u subotu, 20. studenog, dolazi predstava "Kraljevstvo Moje (za početnike)" koja na komičan način daje odgovore na neka od najdubljih pitanja koja muče čovječanstvo od samih početaka.

Glumačka ekipa koju čine Enes Vejzović, Sven Šestak i Janko Rakoš kroz niz monologa uz kratke dijaloške prijelaze postavljaja Boga u središte kao potpuno senzibilno i nesavršeno biće. U ovoj komediji Bog se umorio od opće poznatih 10 Božjih zapovijedi te ih odlučuje ponovno napisati kako bi se prilagodile današnjim danima, stoga silazi na zemlju i postavlja nove zapovjedi za 21. stoljeće. Predstava je stilski nalik na formu stand-upa, a publiku podsjeća na sve ono što smo kroz odgoj naučili, a nismo preispitali.

Režiju potpisuje Ivan Goran Vitez, a predstava je nastala po tekstu Davida Javerbauma "Čin Božji" (An Act of God) koji je proizveden na Broadwayu 2015. godine.

Predstava počinje u 20 sati, a ulaznice možete kupiti na blagajni Učilišta ili online. Za ulazak je potrebno predočenje covid potvrde.

Foto: Teatar EXIT 

Podijeli