Novosti Sport Događanja

Četiri dana Umjetničke škole: Ne propustite glazbeno-plesni spektakl "Queen"!

25.03.2019. / Petar Brnada

Umjetnička škola Franje Lučića ovog je tjedna povodom Dana škole pripremila iznimno bogat i atraktivan glazbeni program koji će potrajati čak četiri dana!

Naime, od utorka, 26. ožujka, pa sve do petka 29. ožujka, očekuju vas koncerti učenika i nastavnika škole te veliki glazbeno-plesni spektakl Queen koji iz godine u godinu oduševljava brojnu publiku.

Sve će započeti sutra u 19:30 sati u dvorani škole gdje će nastupiti učenici svih glazbenih odjela Škole- puhačkog, gudačkog, pjevačkog, harmonikaškog i klavirskog odjela. Predstavit će se kao solisti i članovi komornih sastava, a mnogi od njih su nagrađeni na glazbenim natjecanjima koja su se održala proteklih mjeseci.

Idućeg dana, 27. ožujka, u isto vrijeme održat će se još jedan nastup svih glazbenih odjela škole, no ovog puta u dvorani Galženica.

A ono što vas u dvorani Pučkog otvorenog učilišta očekuje u četvrtak uistinu je pravi glazbeno-plesni spektakl tijekom kojega će se na sceni izmijeniti čak 200-tinjak izvođača.

Riječ je naravno o projektu Queen koji je nastavak suradnje glazbenog i plesnog odjela Umjetničke škole Franje Lučića, započete još prošle godine kad su odjeli instrumentalno obradili neke uspješnice grupe Pink Floyd. Ideje vezane uz ovaj projekt iskakale su munjevitom brzinom i u vrlo kratkom vremenu stvorio se program dugačak dva sata.

Spektakl kreće u 19:30 sati no zbog velikog interesa, generalna proba koja je na rasporedu u 16 sati bit će otvorena za javnost, kazali su iz škole.

Među 200-tinjak izvođača naći će se gudački orkestar, bend, solisti, srednjoškolski zbor, osnovnoškolski zbor, svi plesači Škole te djevojački zbor Gimnazije Velika Gorica kojima će dirigirati Tea Krčelić Rabadan, prof.

Kao posebni gosti nastupit će zbor Glazbene škole u Varaždinu, a iz Škole su otkrili da imaju i jednu točku gdje sviraju, pjevaju i plešu samo nastavnici!

-Sve u svemu rock'n roll! Jako puno rada, dugačkih proba, ali i uživanja, novih poznanstva i prijateljstva- poručili su iz Škole.

Višednevna glazbena manifestacija završit će se Koncertnom nastavnika koji će se u dvorani Škole održati u petak, 29. ožujka, s početkom u 19:30 sati.

Podijeli