°C 13

Dan otvorenih vrata: DVD Turopolje održao 5. Međunarodnu vježbu sa kolegama iz Slovenije

15.10.2019.

Petar Brnada

Dobrovoljno vatrogasno društvo Turopolje iza sebe je ostavilo iznimno produktivan i uspješan vikend za vrijeme kojega su održali Dan otvorenih vrata te Međunarodnu vatrogasnu vježbu sa slovenskim PGD-om Brezje, ali i boravili na 18. Gastru Turopolja.

Naime, u subotu, 12. listopada, održali su Dan otvorenih vrata koji je, očekivano, još jedanput najviše razveseljavao one najmlađe koji su trčkarajući oko vatrogasnog doma u vatrogasnim kacigama i gaseći vatru iskušavali kako je biti vatrogasac na jedan dan. Održana je pokazna vježba pomlatka DVD-a Turopolje, a u samome domu organiziran je i vatrogasni poligon spretnosti i znanja za sve zainteresirane mališane. No, uz sve to, u sklopu Dana otvorenih vrata posjetitelji su mogli vidjeti i pravu Združenu vatrogasnu vježbu koju su domaćini po peti puta za redom održali sa prijateljima iz slovenskog Brezja.

-Nakon toga gasili smo vatru aparatima za početno gašenje, a prolazili smo i poligon spretnosti i znanja. Vozili smo se i na "vatrogasnom traktoru", odnosno u prikolici koji je bio glavna atrakcija. Još jednom, podružili smo se, zabavili, ali i nešto naučili. Hvala svima koji su ovaj dan proveli sa nama, a posebno prijateljima iz Slovenije i Novog Čiča- otkrio nam je zapovjednik DVD-a Turopolje, Patrik Čunčić.

Uz to, u sklopu Dana otvorenih vrata prezentirali su i novu zidnu 3D instalaciju te je tako sačuvali od zaborava, a kao što su i najavili, njihovo legendarno vozilo, FAP DVD-a Turopolje koje je prošle godine otišlo u povijest, ipak vozi i dalje!

-Od ideje do realizacije prošli su mjeseci rada, ali na kraju smo ga uspjeli sačuvati za generacije koje dolaze. Hvala vrijednim članovima DVD-a Turopolje na velikom trudu i utrošenom vremenu, a puno hvala i našem Turopoljcu, Mateu Radmanu - Livaji - DIREKT GRADNJA d.o.o. Turopolje, koji nam je pomogao i financijski i svojim radom. Također, hvala Vijeću mjesnog odbora Turopolje i predsjedniku Zlatku Mihaniću i Vatrogasnoj zajednici Grada Velika Gorica na podršci!

Galerija slika

Dan otvorenih vrata: DVD Turopolje održao 5. Međunarodnu vježbu sa kolegama iz Slovenije Dan otvorenih vrata: DVD Turopolje održao 5. Međunarodnu vježbu sa kolegama iz Slovenije Dan otvorenih vrata: DVD Turopolje održao 5. Međunarodnu vježbu sa kolegama iz Slovenije Dan otvorenih vrata: DVD Turopolje održao 5. Međunarodnu vježbu sa kolegama iz Slovenije Dan otvorenih vrata: DVD Turopolje održao 5. Međunarodnu vježbu sa kolegama iz Slovenije Dan otvorenih vrata: DVD Turopolje održao 5. Međunarodnu vježbu sa kolegama iz Slovenije Dan otvorenih vrata: DVD Turopolje održao 5. Međunarodnu vježbu sa kolegama iz Slovenije Dan otvorenih vrata: DVD Turopolje održao 5. Međunarodnu vježbu sa kolegama iz Slovenije Dan otvorenih vrata: DVD Turopolje održao 5. Međunarodnu vježbu sa kolegama iz Slovenije Dan otvorenih vrata: DVD Turopolje održao 5. Međunarodnu vježbu sa kolegama iz Slovenije Dan otvorenih vrata: DVD Turopolje održao 5. Međunarodnu vježbu sa kolegama iz Slovenije Dan otvorenih vrata: DVD Turopolje održao 5. Međunarodnu vježbu sa kolegama iz Slovenije Dan otvorenih vrata: DVD Turopolje održao 5. Međunarodnu vježbu sa kolegama iz Slovenije Dan otvorenih vrata: DVD Turopolje održao 5. Međunarodnu vježbu sa kolegama iz Slovenije Dan otvorenih vrata: DVD Turopolje održao 5. Međunarodnu vježbu sa kolegama iz Slovenije Dan otvorenih vrata: DVD Turopolje održao 5. Međunarodnu vježbu sa kolegama iz Slovenije Dan otvorenih vrata: DVD Turopolje održao 5. Međunarodnu vježbu sa kolegama iz Slovenije Dan otvorenih vrata: DVD Turopolje održao 5. Međunarodnu vježbu sa kolegama iz Slovenije Dan otvorenih vrata: DVD Turopolje održao 5. Međunarodnu vježbu sa kolegama iz Slovenije Dan otvorenih vrata: DVD Turopolje održao 5. Međunarodnu vježbu sa kolegama iz Slovenije Dan otvorenih vrata: DVD Turopolje održao 5. Međunarodnu vježbu sa kolegama iz Slovenije Dan otvorenih vrata: DVD Turopolje održao 5. Međunarodnu vježbu sa kolegama iz Slovenije Dan otvorenih vrata: DVD Turopolje održao 5. Međunarodnu vježbu sa kolegama iz Slovenije Dan otvorenih vrata: DVD Turopolje održao 5. Međunarodnu vježbu sa kolegama iz Slovenije Dan otvorenih vrata: DVD Turopolje održao 5. Međunarodnu vježbu sa kolegama iz Slovenije