Novosti Sport Događanja

Dani kriznog upravljanja ove godine posvećeni potresima i pandemiji Covida-19

26.09.2021. / Maja Peranić

U sklopu dvodnevne Međunarodne konferenciju Dani kriznog upravljanja koju Veleučilište Velika Gorica organizira već 14 godina prezentirano je oko 50 znanstvenih i stručnih radova posvećenima potresima i pandemiji Covid19. Sudionici i autori iz SAD-a, Republike Češke, Portugala, Srbije, Rumunjske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, te mnoštvo autora iz cijele Hrvatske na konferenciji je sudjelovalo uživo na Veleučilištu ili putem Zoom platforme.

Otvorenje drugoga dijela konferencije započelo je uvodnim predavanjem dr. Petera Leitnera iz Virginie, vrsnog stručnjaka u području obrane od bioloških prijetnji.

S obzirom na to da su partneri ovogodišnjeg DKU-a Grad Velika Gorica, Hrvatska akademija tehničkih znanosti te Međunarodna federacija za zdravlje okoliša, u program konferencije javila se predsjednica Federacije profesorica Susana Paixão iz Portugala.Podsjetimo da je prvi dio konferencije, otvorenje s panel diskusijama posvećenima potresu kao neprihvatljivom riziku, ulozi udruga u katastrofama, te zdravstvenim, psihosocijalnim i ekološkim aspektima kriza, održan u svibnju ove godine.

Galerija slika

Dani kriznog upravljanja ove godine posvećeni potresima i pandemiji Covida-19 Dani kriznog upravljanja ove godine posvećeni potresima i pandemiji Covida-19 Dani kriznog upravljanja ove godine posvećeni potresima i pandemiji Covida-19

Podijeli