°C 10

Dani Lukavca kroz dva dana igre, folklora i vatrogastva

08.05.2019.

Romana Šimek

Dvodnevnim slavljem obilježit će se Dani Lukavca, a događanja organiziraju i u njima sudjeluju Mjesni odbor Lukavec, KUD ”Stari grad”, DVD Lukavec i druge mjesne udruge.

U petak, 10. svibnja od 9 do 16 sati u prostoru Vatrogasnog doma obilježavaju se ‘Dani otvorenih vrata DVD-a Lukavec’, za sve zainteresirane.

Subotnji program započinje malonogometnim turnirom ulica, na za sudjelovanje potrebna je prethodna prijava (Luka: 095 893 9644 ili Marko 098 934 0177). Ručak se počinje pripremati oko 13 sati, za sve sudionike turnira, ostalih igri, ali naravno i svih prisutnih. Nakon ručka zaplesat će članovi KUD-a Stari grad Lukavec, koji vam također pripremaju razne igre za djecu, ali i odrasle. Već u 16 sati povratak na travnjak gdje se očekuje tradicionalna revijalna nogometna utakmica u organizaciji NK Lukavca. Iza 18 sati položit će se vijenci i zapaliti svijeće, u pratnji KUD-a, DVD-a, Udruge dragovoljaca Domovinskog rata, Turopoljskog banderija i Mjesnog odbora Lukavec. Sveto misno slavlje u crkvi Majke Božje Fatimske započinje u 19 sati. Večera za koju vam pripremaju fini gulaš bit će odmah nakon mise, oko 19: 30 sati. Zatim vas opet zabavljaju članovi KUD-a svojim dječjim koncertom, a nakon toga još malo žive muzike, plesa i zabave za sve pristigle mještane.