°C -1

Danijel jutros krenuo na 300 km dugo hodočašće do Vukovara

09.11.2020.

Juraj Odrčić

Bliži se 18. studeni - Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, koji ove godine po prvi puta i kao Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata je praznik i neradni dan. Zbog epidemioloških mjera ove godine neće biti velikog okupljanja u Vukovaru, no to ne znači da ga nećemo posjećivati, nikako zaboraviti.

Na posebno hodočašće jutros je iz Velike Gorice krenuo Danijel Grbač, član goričke podružnice HSP -a "Mladen Amstrong Grof" koji nosi naziv po jednom od heroja Vukovara. Grbač je jutros u 8 sati zapalio svijeću na Spomeniku poginulim braniteljima Domovinskog rata kod gradskog groblja, a potom se uputio na 300 km dug put prema Vukovaru koji će propješaćiti u sljedećim danima.

- Na put kreće u znak zahvale svim palima za slobodu Hrvatske, ali i svim preživjelim braniteljima koji su s puškom u ruci stali na branik domovine 1991. godine, kada je Hrvatska stenjala i krvarila pod velikosrpskom agresijom. Posebno u srcu nosi poginule branitelje grada Vukovara čiji je herojski otpor višestruko snažnijem neprijatelju bio presudan za daljnji tijek rata i konačnu slobodu i neovisnost - javili su  Danijelovi prijatelji koji su ga ispratili na put - Mirjana Okun Šutanovac, Neno Okun, Marija Jeleković, te Robert Bodružić.