°C 6

Društveni centar Novo Čiče: Izradili ukrase od prirodnih i recikliranih materijala

03.12.2020.

Ivana Ćurić

Desetak sudionica okupilo se na prvoj tematskoj radionici u sklopu projekta Društveni centar Novo Čiče gdje se učilo kako izraditi ukrase od češera i drugih prirodnih materijala..

-Na okruglom stolu s udrugama iz lokalne zajednice krajem lipnja ispitivali smo njihov interes o tematskim rradionicama, a koje bi bile od interesa za udruge i njihovu lokalnu zajednicu. Tako je Društvo žena Novo Čiče iskazalo interes za jednom ovakvom radionicom koju smo u studenom provodili u tri susreta po dva sata. Voditelj radionice pod nazivom "Izrada nakita od češera i drugih prirodnih i recikliranih materijala" bio je Matija Periša-rekao nam je Stipo Duvnjak iz Novog Čiča.

Ovo je prva od 12 tematskih radionica u sklopu projekta Društveni centar Novo Čiče koji je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

-Polaznici radionice izrađivali su nakit, razne dekoracije uoči Božića koji nam je sve bliže. Sve je obilježilo ugodno druženje u kojem se puno napravilo i naučilo, naravno, pod aktualnim epidemiološkim mjerama. Sljedeća radionica slijedi nam u veljači-zaključio je Duvnjak, a fotografije ukrasa možda i druge potaknu na izradu božićnih ukrasa.

Galerija slika

Društveni centar Novo Čiče: Izradili ukrase od prirodnih i recikliranih materijala Društveni centar Novo Čiče: Izradili ukrase od prirodnih i recikliranih materijala Društveni centar Novo Čiče: Izradili ukrase od prirodnih i recikliranih materijala Društveni centar Novo Čiče: Izradili ukrase od prirodnih i recikliranih materijala