Novosti Sport Događanja

Druženje pripadnika 153. brigade HV-a Velika Gorica

27.07.2020. / Ivana Ćurić

Pripadnici Udruge 153.brigade HV-a Velika Gorica okupili su se 25. srpnja na malom druženju, a povod je bilo 20 godina od donošenja odluke osnivanja dana udruge.

Bila je to prilika da se prisjete osnivanja Dana brigade, ali i svih događaja na kojima sudjeluju svake godine, a promiču istine i vrijednosti Domovinskog rata te uključuju i prenošenje svjedočanstva mlađim generacijama.

-S ponosom smo se prisjetili svih događanja s ciljem promicanja vrijednosti Domovinskog rata, a posebno naše veličanstvene 153.brigade HV-a Velika Gorica da čuvamo i širimo povijesnu istinu o ratnom putu te čuvamo vjerodostojna svjedočenja i uspomene na poginule pripadnike brigade i prenosimo mladim naraštajima istinu o Domovinskom ratu-istaknuli su na okupljanju iz Udruge.Uz članove udruge među gostima su bili i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata: Udruga udovica grada Velike Gorice, Nezavisni dragovoljci hrvatske VG, a susretu se pridružio i gradonačelnik Dražen Barišić sa svojim suradnicima koji je istaknuo kako su branitelji i Grad zajedničkim snagama izgradili Spomen park, i sada već Spomen dom, u Velikoj Buni.

-Hvala gradonačelniku i Gradu na suradnji i potpori u realizaciji naših programa jer bez njihove pomoći bilo bi nemoguće ostvariti sve te projekte. Vjerujemo u daljnju suradnju si dat ćemo sve od sebe da doprinesemo što bržem dovršenju i kvalitetnom funkcioniranju projekata, a posebno prijedlogu sadržaja Spomen doma-dodali su iz Udruge pripadnika 153. brigade HV-a.

Vijestima iz ove Udruge dodajmo kako su sredinom srpnja zainteresirani članovi obišli Muzej Domovinskog rata u Turnju kraj Karlovca gdje su slušali o obrani grada na četiri rijeke i djelovanju 110. karlovačke brigade, položili vijence na spomen obilježje poginulim hrvatskim vojnicime te se provozali žitnom lađom po Kupi.

Galerija slika

Druženje pripadnika 153. brigade HV-a Velika Gorica Druženje pripadnika 153. brigade HV-a Velika Gorica Druženje pripadnika 153. brigade HV-a Velika Gorica Druženje pripadnika 153. brigade HV-a Velika Gorica Druženje pripadnika 153. brigade HV-a Velika Gorica Druženje pripadnika 153. brigade HV-a Velika Gorica Druženje pripadnika 153. brigade HV-a Velika Gorica Druženje pripadnika 153. brigade HV-a Velika Gorica

Podijeli