°C 14

Dučec i KUD Ilinden: Prijateljstvo koje traje već 18 godina

27.06.2017.

ivana

Prijateljstva među udrugama nisu ništa novo, spajaju ih iste vrijednosti, ljubavi, rad kojim se bave. Tako je i između KUD-a Dučec i KUD-a Ilinden iz makedonske Bitole već punih 18 godina. Upravo prijatelji iz Makedonije posjetili su proteklog vikenda Mraclince.

Raspjevani Makedonci na proputovanju prema Španjolskoj uzeli su kratki odmor i posjetili Mraclin gdje su zaplesali za domaću publiku.

Predsjednik društva Vjekoslav Kovačić u kratkom je govoru istaknuo ponos zbog dugovječnosti prijateljskih odnosa između dvaju društava, a predstavnik KUD-a „Ilinden“ Nikola Angelovski, zahvalio se na gostoprimstvu, te su tom prigodom izmijenjeni pokloni.

-Nakon koncerta uslijedila je večera i zajedničko druženje koje je, baš kao i uvijek kada nam dođu naši prijatelji iz Makedonije, potrajalo do kasnih noćnih sati. Među članovima Dučecovih prijatelja iz Makedonije bio je i Slave Naumovski Čapče, virtuoz na klarinetu, koji je Mraclin posjetio i davne 1999. godine- napisala je za Mraclin.hr Vesna Tafra koja je objektivom zabilježila gostovanje folkloraša iz Bitole.

FOTO: Vesna Tafra,Matija Kos

Galerija slika

Dučec i KUD Ilinden: Prijateljstvo koje traje već 18 godina Dučec i KUD Ilinden: Prijateljstvo koje traje već 18 godina Dučec i KUD Ilinden: Prijateljstvo koje traje već 18 godina Dučec i KUD Ilinden: Prijateljstvo koje traje već 18 godina Dučec i KUD Ilinden: Prijateljstvo koje traje već 18 godina