Novosti Sport Događanja

Etno baština Mičevca zapisana u knjizi

05.12.2016. / Nefertum IT
Popraćena koncertom "Kako je sreća htjela" posvećenim gradišćanskim Hrvatima u nedjelju je u Mičevcu održana promocija knjige "Etno Mičevec".

Gosti večeri bili su tamburaši i plesači Koljnofskog kulturnog Društva dvojezične osnovne škole Mihovil Naković iz Mađarske s kojima Mičevčani njeguju prijateljstvo i suradnju godinama, a na pozornici su naravno zaplesali i članovi domaćeg KUD-a. Oni mlađi, ali i stariji folkloraši posjetili su na bogatu tradiciju folklorne pjesme i plesa koja je odjekivala društvenim domom.

00miceveckon (1).jpg

Okupljena publika osim uživanja u koncertu imala je priliku prva čuti o knjizi "Etno Mičevec" koja u sebi čuva pregled folklorne baštine koju nosi KUD- Mičevec, njihovu biografiju, općenito o mjestu i govoru, načinu života, narodnim nošnjama i drugoj etno baštini.

U izradi knjige uz članove KUD-a sudjelovale su i učiteljice Područne škole Mičevec čija je povijest isto zapisana unutar korica nove knjige, a tu je i simpatični zavičajni riječnik te Zavičajnu slovaricu.

00micevec-etno1.jpg

Prikupljajući riječi, učiteljica Blaženka Čunčić osmislila je Zavičajnu slovaricu koja obuhvaća sliku, dječji rad, način pisanja početnog slova zadane riječi, te nekoliko stihova na zavičajnom jeziku vezanih uz zadanu sliku.

00miceveckon (11).jpg

00miceveckon (2).jpg

00miceveckon (3).jpg

00miceveckon (12).jpg

00miceveckon (10).jpg

00miceveckon1.jpg

00miceveckon (7).jpg

00miceveckon (9).jpg

00miceveckon (4).jpg
(foto: KUD Mičevec)


Podijeli