Novosti Sport Događanja

Evo tko su nominirani za gradske nagrade: Povjerenstvo se odlučilo za one koji su ostavili neizbrisiv trag u određenoj djelatnosti u Gradu Velikoj Gorici

22.11.2022. / Anes Šuvalić

Povjerenstvo za dodjelu nagrada i javnih priznanja predložilo je Gradskom vijeću listu građana i udruga koje su ove godine zaslužili primiti nagrade Grada Velike Gorice. Na javni poziv za predlaganje kandidatkinja i kandidata pristiglo je 20 prijedloga od strane fizičkih i pravnih osoba.

- Povjerenstvo se opredijelilo da se javna priznanja trebaju dodijeliti osobama koje su, osim svog kvalitetnog predanog redovnog rada, ostavile neizbrisiv trag u određenoj djelatnosti u Gradu Velikoj Gorici – poručili su iz Povjerenstva.

Ove godine trebalo bi biti dodijeljeno 10 nagrada: Povelja Grada Velike Gorice za životno djelo, četiri Nagrade Grada Velike Gorice s likom Franje Lučića, Nagrada Grada Velike Gorice Krčka vrata, dvije Nagrade Grada Velike Gorice „Zlatna turopoljska podgutnica" i dvije Nagrade Grada Velike Gorice Turopoljsko srce.

Katica Mikulčić nominirana je za Povelju Grada Velike Gorice za životno djelo. Turopoljska udruga skauta TUR, Silva Golemac-Mihanović, Krunoslav Milatović i Željko Mihalj trebali bi dobiti Nagradu Grada Velike Gorice s likom Franje Lučića, a Ilija Jurić trebao bi primiti Nagradu Grada Velike Gorice Krčka vrata.

Kulturno umjetničkom društvu Dučec iz Mraclina i Dražen Lučan nominirani su za Nagradu Grada Velike Gorice „Zlatna turopoljska podgutnica“.

Udruga Buvljakuše i Društvo žena Buševec za svoj predani humanitarni rad trebale bi dobiti Nagrade Grada Velike Gorice Turopoljsko srce.

Gradsko vijeće Grada Velike Gorice o ovom prijedlogu odlučivat će u ponedjeljak, uz još 28 točaka koje će se naći na dnevnom redu 9. sjednice.

Podijeli