°C 14

Fašnik je osuđen i spaljen, a veseli mališani zaplesali su uoči kraja Fašničke republike

25.02.2020.

Romana Šimek

Princ Fašnik vratio je ključeve Grada, Turopoljske republike više nema, zabava je gotova. Upravo je tim simboličnim činom završen ovogodišnji 111. Turopoljski fašnik.  Obilježili smo ga Fašničkom utrkom gdje su najmlađi u trku tražili posebne krafne, velikom povorkom koja je u subotu ispunila ulice Velike Gorice, malim maškarama u fašničkom šatoru koja je posebno obogatila ovu tradiciju maškara te današnjim paljenjem glavnog krivca za propast Republike.

-Grozan je osjećaj maknuti se s vlasti, stvarno sam uživao dok sam bio na vlasti i mislim da je tada sve bilo u redu. Društvo je funkcioniralo onako kako ja volim, bio je uveden policijski sat, znalo se tko kad gdje može hodati i tko kad ne, krafne su se pripremale po cijeli dan i baš sam uživao. Kad sam prolazio, ljudi su se strašili, a meni to godi-, kazao je Princ Fašnik, razočaran što je došao kraj njegove vladavine.

 

 

 

Galerija slika

Fašnik je osuđen i spaljen, a veseli mališani zaplesali su uoči kraja Fašničke republike Fašnik je osuđen i spaljen, a veseli mališani zaplesali su uoči kraja Fašničke republike Fašnik je osuđen i spaljen, a veseli mališani zaplesali su uoči kraja Fašničke republike Fašnik je osuđen i spaljen, a veseli mališani zaplesali su uoči kraja Fašničke republike Fašnik je osuđen i spaljen, a veseli mališani zaplesali su uoči kraja Fašničke republike Fašnik je osuđen i spaljen, a veseli mališani zaplesali su uoči kraja Fašničke republike Fašnik je osuđen i spaljen, a veseli mališani zaplesali su uoči kraja Fašničke republike Fašnik je osuđen i spaljen, a veseli mališani zaplesali su uoči kraja Fašničke republike Fašnik je osuđen i spaljen, a veseli mališani zaplesali su uoči kraja Fašničke republike Fašnik je osuđen i spaljen, a veseli mališani zaplesali su uoči kraja Fašničke republike Fašnik je osuđen i spaljen, a veseli mališani zaplesali su uoči kraja Fašničke republike Fašnik je osuđen i spaljen, a veseli mališani zaplesali su uoči kraja Fašničke republike