Novosti Sport Događanja

Festival drvenih kapela nastavlja program u kapelama svetog Jurja i Ranjenog Isusa, subota rezervirana za popularno ladanje ispred Kurije Modić-Bedeković

04.07.2024. / Redakcija

U tradicijskim drvenim kapelama nastavlja se program Festivala drvenih kapela Sancta Barbara, čije je šesto izdanje počelo u nedjelju 30. lipnja. Nakon što su održani koncerti u kapelama svete Barbare u Velikoj Mlaki i Brestu Pokupskom te u kapeli svetog Ivana Krstitelja u Buševcu, večeras je na rasporedu nastup cijenjenog slovenskog umjetnika Tomaža Sevšek Šramela koji će posjetitelje upoznati s umjetničkim instrumentom s tipkama - harmoniumom d’art.

Koncert je u kapeli svetog Jurja u Lijevim Štefankima od 20:00 sati.

U petak, 5. srpnja u Velikoj Gorici u Kapeli Ranjenog Isusa u 20:00 sati nastupit će sjajni dvojac romantičnih gitara - Edin Karamazov i Igor Paro.

-Na programu koncerta nazvanog "O cara armonia" slušat ćemo djela Haydna, Sora i Mozarta iz ruku svjetskih gitarista – kazala je organizatorica Festivala Valentina Badanjak Pintarić.

Popularno festivalsko ladanje, koje se održava se u suradnji s Muzejom Turopolja održat će se na festivalsku subotu, 6. srpnja u 20:00 sati u posebno lijepom ambijentu ispred Kurije Modić-Bedeković u Donjoj Lomnici.

-Publici će se predstaviti vrhunske pjevačice okupljene u ženski ansambl Zwizde koje su pomele sve konkurente na svim natjecanjima na kojima su se pojavile. Pjevaju tradicijsku glazbu područja na kojima žive Hrvati Šokci, ali publika će ovom prigodom imati priliku prvi puta čuti zanimljivu etno-jazz fuziju tradicijske i jazz glazbe sjajnog Tria Pavla Golubića – istaknula je organizatorica.

Program 6. Festivala drvenih kapela Sancta Barbara u nedjelju 7. srpnja od 20:00 sati zaključit će festivalski ansambl Capella Lignum u novom sastavu Marija Ticl, sopran; Tamara Coha Mandić, flauta; Diana Grubišić Ćiković, harfa i Alen Kopunović Legetin, orgulje, u jedinoj zagrebačkoj drvenoj kapeli, odnosno Župnoj crkvi Sv. Marka Evanđeliste u Jakuševcu.

Podsjetimo, ulaz za sve koncerte je slobodan!

 

Podijeli