Finale Večere za 5 u Turopolju: Zbog žilave teletine Tea izjednačena s ostalim kandidatima, zadnji dan kuha Zvonko
Ekonomistica Lea Hader sinoć je ugostila ekipu ovotjedne 'Večere za 5', a za nju je dobila 37 bodova! Branka, Ivan i Zvonko udijelili su devetke, a Karlo je sve zaključio s 10 bodova! Najveći argument bio je žilava teletina, jedno je Karlu baš sve bilo izvrsno!
Priprema večere započela je Lea radom na desertu - čokoladnim torticama s kruškama u vinu i sladoledom. 'Rapsodija okusa' zaintrigirala je ekipu. "Tajanstven naziv, ne znam što bi to točno bilo", otkrila je Branka. "Mascarpone bi tu mogao doći do izražaja", nadovezao se Karlo. Nastavila je radom na glavnom jelu - 'Šumskoj gozbi'. "Teletina u umaku od gljiva, s pljukancima", jasan je bio Ivan. "Domaće gljive, rekla bih", dodala je Branka. Bili su u pravu - teletina i gljive bili su zvijezde glavnog jela. Za kraj, Lea se prihvatila predjela - 'Jastučića u zelenilu'. Raviole sa svježim sirom, u umaku od kopriva - prvo je što je ekipa dobila na stol.
Uskoro je ekipa stigla kod Lee, a ona ih je ponudila aperitivima - višnjevcem, orahovcem i šljivovicom. "Fino se uredila, primijetio sam prekrasne cipele s mašnicama, bila je vesela, prpošna, radosna", pohvalio je Zvonko Leu. "Popio sam šljivovicu, razorila me, gorjelo mi je sve unutra", otkrio je Karlo o aperitivu.
Stigli su uskoro 'Jastučići u zelenilu'. "Fino i lijepo je izgledalo na tanjuru, obećavajuće", komentirao je Zvonko. "Već sam je par puta jeo, okus fenomenalan, lijepo, zemljasto, tjestenina top", dodao je Ivan. Uslijedila je 'Šumska gozba' - pljukanci, gljive i teletina. "Izgled je bio očekivan, nije me iznenadila", otkrio je Ivan. "Teletina je bila žilava. Obožavam vrganje", dodao je.
Za kraj, stigao je desert - kruške, sladoled i čokoladni kolač. "Krema je bila ukusna, kruška neutralna, vino se malo osjetilo, sve u svemu normalno, ništa wow", komentirao je Ivan. Desert je pohvalio Karlo!
Uslijedili su pokloni za ekipu - daske za nareske, vina, majice... Za svoje poklone dobila je velike pohvale, a onda je stiglo iznenađenje. Ekipi je za kraj zasvirao tamburaški sastav, a kandidati su se i rasplesali.
Turopoljski tjedan „Večere za 5“ bit će zaokružen u Buzinu.
Poljoprivrednik i inženjer agronomije po struci, Zvonko Šantalab, gledateljima poznat iz showa ‘Ljubav je na selu’, svoje protukandidate Branku, Leu, Karla i Ivana ugostit će u svom domu u Buzinu.
„Živim u Buzinu već tridesetak godina – pokušao sam raditi u uredu, na kompjuteru, ali nisam ja za zatvorenu sobu i ekran cijeli dan. Ja moram biti vezan uz prirodu, uz zemlju, biljke, životinje, tada se osjećam ispunjen i to mi puni baterije. Koliko god se umorio, kad se naspavam, ujutro sam spreman za dalje“, kaže Zvonko koji, kad ne radi na svom imanju, voli planinariti i ići na koncerte, a na pitanje što ga je potaknulo da se prijavi u show, odgovara: „Htio sam se okušati u tom ‘Večeri za 5’ jer znam kuhati, nije mi to problem i hoću i to isprobati! Malo se družiti, malo upoznati nove ljude i malo se odmoriti, da nije uvijek samo rad, rad, rad.“
Na Zvonkovom popisu sastojaka našli su se mrkva, kelj, mlinci, patka, rajčica, kore i jabuka.
„Kelj nije mi baš drag, ali pojede se“, za sastojke je rekla Branka.
„Ja mislim da će on poslužiti stvari iz svog vrta i da će sve biti domaće jer je jučer napomenuo da mu je baš bitno da bude domaće“, pretpostavlja Karlo, a Ivan iskreno priznaje: „Jako se veselim mlincima, ovo će biti prvi put da ću ih probati!“
Do sada su svi kandidati osvojili jednak broj bodova, 37. Hoće li Zvonkova večera zaslužiti četiri desetke ne propustite saznati na RTL-u od 17.50! Epizoda je dostupna na platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji.