Novosti Sport Događanja

FOTO: Baka Ankica uživa u novom domu, ne skida osmijeh s lica

10.05.2021. / Maja Peranić

-Zahvaljujući svima vama koji ste nas podržali u svakom našem koraku koji je vodio do toga da naša baka Ankica ima osnovne uvjete za život, danas je baka i službeno uselila u svoj novi dom. S njom se naravno uselio i njen pas Glinjo -poručili su jučer naši vrijedni humanitarci iz VG Legacyja.

Još jedna njihova humanitarna akcija na koju itekako mogu biti ponosni uspješno je privedena kraju. Podsjetimo, VG Legacy je akciju pokrenuo kako bi baki Ankici, čija je kuća stradala u potresu, osigurao stambeni kontejner u njezinu dvorištu. „Dom je tamo gdje je srce” poruka je koju smo proteklih mjeseci slušali iz VG Legacyja i kojom su nas pozivali da se i mi prema svojim mogućnostima uključimo i pomognemo da ova 88-godišnjakinja živi dostojanstvenu starost.

Sredstva za kontejner prikupljena su brzinom svjetlosti, a članovi VG Legacyja zasukali su rukave i sami pripremili teren za njegov dolazak. Nakon što je postavljen kontejner je i prilagođen upravo za potrebe osobe starije životne dobi. A bakin osmijeh ovjekovječen fotografijom govori više od tisuću riječi.

-Njen smo novi dom u potpunosti smo prilagodili baš za nju. Ulaz (stepenice), rukohvat u tuš kabini, stolica za tuširanje...apsolutno sve je prilagođeno bakinim potrebama. Pokušat ćemo vam u nekoliko fotografija dočarati sve, ali naše emocije i osjećaj sreće i ponosa možete samo zamisliti-kazali su iz VG Legacyja.

Za kraj, VG Legacy imao je još jedan darak za njihovu omiljenu baku. Saznali su da ima nećakinju u inozemstvu koju dugo nije vidjela pa su joj pomogli da se čuje videopozivom.

-Bio je to vrhunac emocija. Naime, naša baka ima nećakinju u inozemstvu koja ju je do situacije s Covidom 19 uredno posjećivala. Nažalost u zadnje vrijeme ostao im je samo razgovor telefonom. Mi smo danas odlučili "spojiti ih" na ovaj način, ne moramo vam reći da su zasuzile i baka i nećakinja, a bome i mi – kazali su iz VG Legacyja.

Na kraju su zahvalili svima koji su omogućili da baka Ankica uživa u svom novom domu uključivši se u akciju Dom je tamo gdje je srce. Jer doista i jest.

Galerija slika

FOTO: Baka Ankica uživa u novom domu, ne skida osmijeh s lica FOTO: Baka Ankica uživa u novom domu, ne skida osmijeh s lica FOTO: Baka Ankica uživa u novom domu, ne skida osmijeh s lica FOTO: Baka Ankica uživa u novom domu, ne skida osmijeh s lica FOTO: Baka Ankica uživa u novom domu, ne skida osmijeh s lica FOTO: Baka Ankica uživa u novom domu, ne skida osmijeh s lica FOTO: Baka Ankica uživa u novom domu, ne skida osmijeh s lica FOTO: Baka Ankica uživa u novom domu, ne skida osmijeh s lica FOTO: Baka Ankica uživa u novom domu, ne skida osmijeh s lica FOTO: Baka Ankica uživa u novom domu, ne skida osmijeh s lica FOTO: Baka Ankica uživa u novom domu, ne skida osmijeh s lica FOTO: Baka Ankica uživa u novom domu, ne skida osmijeh s lica FOTO: Baka Ankica uživa u novom domu, ne skida osmijeh s lica FOTO: Baka Ankica uživa u novom domu, ne skida osmijeh s lica

Podijeli