Novosti Sport Događanja

FOTO Mališani OSS Buševec nastupili na Đakovačkim vezovima i ponosno predstavili turopoljski kraj

03.07.2024. / Maja Peranić

Dječja folklorna grupa Ogranka Seljačke sloge Buševec nastupila je proteklog vikenda na Đakovačkim vezovima. Ovog puta plesove turopoljskog kraja okupljenim ljubiteljima folklora iz cijele Hrvatske predstavilo je 24 mališana u dobi od 7 do 10 godina uz pratnju tamburaške B sekcije.

Riječ je o dječjoj D skupini OSS-a Buševec koja je odlazak na Đakovačke vezove ostvarila na Županijskoj smotri folklora održanoj u Samoboru protekle jeseni gdje su proglašeni najboljima. Mališani su tako dobili priliku nastupiti na jednoj od najvećih nacionalnih folklornih manifestacija i predstaviti svoj rad i kraj iz kojeg dolaze.

-Predstavili su se plesovima Turopolja, konkretno Buševca i izvrsno odradili nastup – rekla nam je njihova voditeljica Maja Kovačević Šubić.

-Svi su oni još mali, bilo im je to jako veliko uzbuđenje i dugo smo se spremali za to. Bili su uzbuđeni oko cijelog putovanja jer nisu još putovali tako bez roditelja, autobusom. Sve je proteklo dobro. Dan je bio vruć pa nije bilo lako obući teške turopoljske nošnje. Trebali smo nositi dovoljne količine vode da se ne bi dogodili zdravstveni problemi. No oni su to super odradili i pjevali i plesali i kad smo mislili da će nakon tog napornog dana zaspati u autobusu oni su cijelim putem nazad do Buševca pjevali i svirali – dodala je Maja.

Usput su posjetili đakovačku ergelu i katedralu te izložbu Lego kockica te se svi zajedno počastili sladoledom. Bio je ovo tako lijep izlet da djeca dožive veliku manifestaciju, čari nastupa, ali i upoznaju bogatstvo drugih krajeva Lijepe naše.

Sada je za male folkloraše na redu ljetna stanka do početka nove školske godine, osim u slučaju izvanrednih nastupa jer folklora uvijek ima. Posebno u Buševcu – naselju u kojem folklor doista cvjeta. Djeca se od malih nogu u tom naselju odlučuju na bavljenje folklorom kako bi njegovali bogatu kulturnu baštinu našeg kraja.

(foto: OSS Buševec)

 

Galerija slika

FOTO Mališani OSS Buševec nastupili na Đakovačkim vezovima i ponosno predstavili turopoljski kraj FOTO Mališani OSS Buševec nastupili na Đakovačkim vezovima i ponosno predstavili turopoljski kraj FOTO Mališani OSS Buševec nastupili na Đakovačkim vezovima i ponosno predstavili turopoljski kraj FOTO Mališani OSS Buševec nastupili na Đakovačkim vezovima i ponosno predstavili turopoljski kraj FOTO Mališani OSS Buševec nastupili na Đakovačkim vezovima i ponosno predstavili turopoljski kraj FOTO Mališani OSS Buševec nastupili na Đakovačkim vezovima i ponosno predstavili turopoljski kraj FOTO Mališani OSS Buševec nastupili na Đakovačkim vezovima i ponosno predstavili turopoljski kraj FOTO Mališani OSS Buševec nastupili na Đakovačkim vezovima i ponosno predstavili turopoljski kraj FOTO Mališani OSS Buševec nastupili na Đakovačkim vezovima i ponosno predstavili turopoljski kraj FOTO Mališani OSS Buševec nastupili na Đakovačkim vezovima i ponosno predstavili turopoljski kraj FOTO Mališani OSS Buševec nastupili na Đakovačkim vezovima i ponosno predstavili turopoljski kraj FOTO Mališani OSS Buševec nastupili na Đakovačkim vezovima i ponosno predstavili turopoljski kraj FOTO Mališani OSS Buševec nastupili na Đakovačkim vezovima i ponosno predstavili turopoljski kraj FOTO Mališani OSS Buševec nastupili na Đakovačkim vezovima i ponosno predstavili turopoljski kraj FOTO Mališani OSS Buševec nastupili na Đakovačkim vezovima i ponosno predstavili turopoljski kraj FOTO Mališani OSS Buševec nastupili na Đakovačkim vezovima i ponosno predstavili turopoljski kraj FOTO Mališani OSS Buševec nastupili na Đakovačkim vezovima i ponosno predstavili turopoljski kraj FOTO Mališani OSS Buševec nastupili na Đakovačkim vezovima i ponosno predstavili turopoljski kraj FOTO Mališani OSS Buševec nastupili na Đakovačkim vezovima i ponosno predstavili turopoljski kraj

Podijeli