°C 13

FOTO Ovako je izgledao Muzej Turopolja zavijen u snježni plašt 1963. godine

03.12.2020.

Petar Brnada

Uz brojne druge gradske građevine koje su se našle pod snježnim pokrivačem snijeg koji je padao tijekom jučerašnjeg dana prekrio je i Muzej Turopolja. Podsjetilo je to djelatnike Muzeja da na svojem Facebook profilu objave raritetnu fotografiju kako je muzej zavijen u snježni plašt izgledao prije 57 godina.

Kako otkrivaju, te prizore zabilježila je Višnja Huzjak u prosincu 1963. godine, a danas se te fotografije nalaze u fototeci Muzeja Turopolja.

Inače, svaki dan, sve do Božića, djelatnici će vas upoznavati sa sadržajima iz našeg Muzeja i zavičaja – od njihovih uobičajenih objava o predmetima, „tajnovitih“ fotografija, recepata, zagonetki, pitanja pa sve do pjesama, a ova objava dio je te zanimljive inicijative.

-Neke informacije iz objava ćete zasigurno znati, a neke vam možda budu prilika da naučite nešto novo. Nastojat ćemo u svakoj objavi postaviti neko pitanje, zato vas pozivamo vas da slobodno odgovarate i komentirate. Možete i napisati neko svoje iskustvo ili doživljaj, podijeliti s nama svoja razmišljanja ili fotografije o određenoj temi. Odgovor na pitanje iz objave dobit ćete u komentarima idući dan. Adventski kalendar nam uvijek donosi malo iznenađenja, a mi, osim što vas želimo iznenaditi, želimo vas i razveseliti- poručili su iz Muzeja Turopolja.

Foto: Muzej Turopolja