Novosti Sport Događanja

FOTO Travanjski snijeg i mraz nanijeli štetu vinogradarima i voćarima

08.04.2021. / Petar Brnada

Najavljeni snijeg i mraz koji su nas pogodili u utorak i srijedu, zabijelili su i vinograde i voćnjake vinogorja Vukomeričkih gorica, ali i prouzročili mnogo štete u tim predjelima.

-Snijeg od oko 20 centimetara i jutarnja temperatura od -4 stupnja opet su prouzročili dosta štete vrijednim vinogradarima i voćarima. Štete u stradalim vinogradima su po slobodnoj procjeni vinogradara za sada nešto manje nego prošle godine od 30 do 50 %- kaže Vlado Mikulčić, predsjednik udruge Grozd.

Dodaje da je šteta nastala pretežito na ranijim sortama, čija je vegetacija već pomalo krenula tj. pupovi su se otvorili i polako su se počeli pojavljivati listići, koji su se smrzli i sada će se osušiti.

-Vinogradari se nadaju da će se naknadnim dodatnim prskanjem vinova loza malo oporaviti, a time i donekle ublažiti nastala šteta- rekao je Mikulćić.

Galerija slika

FOTO Travanjski snijeg i mraz nanijeli štetu vinogradarima i voćarima FOTO Travanjski snijeg i mraz nanijeli štetu vinogradarima i voćarima FOTO Travanjski snijeg i mraz nanijeli štetu vinogradarima i voćarima FOTO Travanjski snijeg i mraz nanijeli štetu vinogradarima i voćarima FOTO Travanjski snijeg i mraz nanijeli štetu vinogradarima i voćarima FOTO Travanjski snijeg i mraz nanijeli štetu vinogradarima i voćarima FOTO Travanjski snijeg i mraz nanijeli štetu vinogradarima i voćarima FOTO Travanjski snijeg i mraz nanijeli štetu vinogradarima i voćarima FOTO Travanjski snijeg i mraz nanijeli štetu vinogradarima i voćarima FOTO Travanjski snijeg i mraz nanijeli štetu vinogradarima i voćarima

Podijeli