°C 14

FOTO: Turopoljski banderij na proslavi Dana grada Splita

08.05.2019.

Petar Brnada

Na jučerašnjoj velikoj proslavi blagdana Sv. Dujma i Dana grada Splita kao poseban gost našao se i naš Turopoljski banderij.

Turopoljce je na najveću splitsku feštu pozvao upravo gradonačelnik Splita, Andro Krstulović Opara, a svečanost na kojoj je sudjelovao banderij započela je budnicom Gradske glazbe Split. Sa Peristila je u 10 sati krenula procesija prema Rivi gdje se služila svečana misa koju je predvodio mons. Zdenko Križić, gospićko-senjski biskup.

Turopoljski banderij u sklopu proslave bio je i na Smotri povijesnih postrojbi i udruga nematerijalne kulturne baštine na Peristilu na kojoj je sudjelovalo oko 150 sudionika.

Turopoljci su se Splićanima ponosno predstavili zajedno s Viteškim udruženjem Kumpanija iz Čare, Gorjanskim ljeljama iz sela Gorjani kod Đakova, Udrugom za očuvanje baštine cetinskog kraja, KUD-om Moreška iz Korčule te Dubrovačkim trombunjerima.

Galerija slika

FOTO: Turopoljski banderij na proslavi Dana grada Splita FOTO: Turopoljski banderij na proslavi Dana grada Splita FOTO: Turopoljski banderij na proslavi Dana grada Splita FOTO: Turopoljski banderij na proslavi Dana grada Splita FOTO: Turopoljski banderij na proslavi Dana grada Splita FOTO: Turopoljski banderij na proslavi Dana grada Splita FOTO: Turopoljski banderij na proslavi Dana grada Splita FOTO: Turopoljski banderij na proslavi Dana grada Splita