Novosti Sport Događanja

FOTO Udruga žena "Naš Rakitovec" priredila veliku proslavu Dana mjesta: "Želja nam je probuditi uspavano naselje i ponuditi sadržaje za sve generacije"

30.06.2024. / Maja Peranić

Blagdan Svetog Petra i Pavla posebno značenje ima za Rakitovec, malo turopoljsko naselje čija kapelica nosi ime ovih katoličkih svetaca, a stoljetni hrast kraj škole čuva sve tajne njegove povijesti. Sveti Petar i Pavao zaštitnici su Rakitovca koji svakog 29. lipnja obilježava svoj Dan. Nakon dugo godina jučer je ondje održana velika proslava koja je organizirana na inicijativu nedavno osnovane Udruge žena "Naš Rakitovec".

- Ovo je prvi put da Udruga žena organizira proslavu Dana mjesta. Od kad smo se okupile velika nam je želja bila da organiziramo ovaj dan, da naglasak stavimo na djecu, dječje igre, da imamo za njih cjelodnevni program, a kasnije i zabavu za nas odrasle - rekla nam je za početak predsjednica Udruge žena "Naš Rakitovec" Goga Brozović.

Svečano misno slavlje kraj kapelice, proštenje i procesija, igre, napuhanac i jahanje konja za najmlađe, te zabavni program u kasnijim poslijepodnevnim i večernjim satima - sve su to organizirale vrijedne mještanke kako bi probudile život u svom naselju.Dječje igre okupile su 50 mališana iz Rakitovca, ali i iz okolnih naselja koji su se okušali u potezanju užeta, malom nogometu, skakanju u vreći i drugim igrama. Organizatori su ih nagradili medaljama, zahvalnicama i majicama za uspomenu na ovaj poseban dan.

Kasnije su mogli uživati u skakanju na napuhancu ili pak u jahanju konjima što je velikima i malima bilo posebno zanimljivo.

"Uspavano selo treba probuditi"

Tako je ovog vrućeg ljetnog dana maleni Rakitovec doista oživio, a upravo je to cilj novoosnovane udruge žena:

-Selo nam spava, svi su se zatvorili i to je najveći razlog zbog kojeg smo se mi sastale. Svakog ponedjeljka u večernjim satima okupljamo se tko može, pročavrljamo i sjetimo se što bismo mogli napraviti po selu i što nam je prioritet kako bi naše selo ljepše izgledalo i živnulo. Želimo pokrenuti život u selu da se nešto događa jer bez dobrih međuljudskih odnosa nema ništa - dodala je Goga.

Vrijedne žene u organizaciji su pomoć imale od Mjesnog odbora, DVD-a Rakitovec, Grada Velike Gorice i Turističke zajednice kao i mnoštva sponzora kojima redom zahvaljuju.

Projekt organizacije Dana Rakitovca naišao je na pohvale od strane mještana, ali i posjetitelja koji su unatoč ljetnim vrućinama uživali u cjelodnevnom programu koji su Rakitovčanin pripremili. Rakitovec je posjetio i gradonačelnik Ačkar sa suradnicima čestitavši mještanima njihov Dan. Direktorica Turističke zajednice Grada Velike Gorice Maja Toth posebno je istaknula kako je organizacija ovog događanja na visokom nivou te kazala kako se nada da je to tek početak za ovu Udrugu žena.

-Nadamo se da će naše Rakitovčanke nastaviti ovim tempom i da je ovo početak jedne lijepe akcije kako bi se oživio Rakitovec. Turistička zajednica bit će im na raspolaganju. Mi imamo zadaću brinuti se da svi naši građani koji imaju želje i volje za stvaranje nekog budućeg turističkog proizvoda dobiju našu potporu u smislu bilo kakvog savjeta i suradnje - rekla nam je Toth.

Složno za napredak naselja

Čestitku svojim sumještanima uputio je i predsjednik Mjesnog odbora Rakitovec Mario Sever:

-Čestitao bih svim našim mještanima Petrovo. Zahvaljujem se svima na dolasku i pohvaljujem organizaciju, pogotovo našu Udrugu žena i DVD jer da nema njih teško bi sve ovo bilo organizirati - kazao je.

I Mjesni odbor trudi se da u suradnji s Gradom poboljša kvalitetu života u mjestu. U posljednjih godinu dana uređen je plato ispred društvenog doma kao i njegova fasada. U planu su i drugi bitni projekti, a želje i potrebe idu u smjeru uređenja infrastrukture, obnove cesta uz prugu kao i izgradnju nogostupa kroz naselje kako bi život u njemu bio sigurniji.

Maleni Rakitovec koji čuva stoljetno blago u dvorištu svoje škole - stoljetni hrast, ima svakako puno za ponuditi svojim žiteljima kao i stanovnicima okolnih naselja. Uz dobru suradnju i okupljanje ljudi s voljom i idejama kao i uz potporu gradskih otaca, njegov napredak, vjerujemo, neće izostati.

 

 

Galerija slika

FOTO Udruga žena "Naš Rakitovec" priredila veliku proslavu Dana mjesta: "Želja nam je probuditi uspavano naselje i ponuditi sadržaje za sve generacije" FOTO Udruga žena "Naš Rakitovec" priredila veliku proslavu Dana mjesta: "Želja nam je probuditi uspavano naselje i ponuditi sadržaje za sve generacije" FOTO Udruga žena "Naš Rakitovec" priredila veliku proslavu Dana mjesta: "Želja nam je probuditi uspavano naselje i ponuditi sadržaje za sve generacije" FOTO Udruga žena "Naš Rakitovec" priredila veliku proslavu Dana mjesta: "Želja nam je probuditi uspavano naselje i ponuditi sadržaje za sve generacije" FOTO Udruga žena "Naš Rakitovec" priredila veliku proslavu Dana mjesta: "Želja nam je probuditi uspavano naselje i ponuditi sadržaje za sve generacije" FOTO Udruga žena "Naš Rakitovec" priredila veliku proslavu Dana mjesta: "Želja nam je probuditi uspavano naselje i ponuditi sadržaje za sve generacije" FOTO Udruga žena "Naš Rakitovec" priredila veliku proslavu Dana mjesta: "Želja nam je probuditi uspavano naselje i ponuditi sadržaje za sve generacije" FOTO Udruga žena "Naš Rakitovec" priredila veliku proslavu Dana mjesta: "Želja nam je probuditi uspavano naselje i ponuditi sadržaje za sve generacije" FOTO Udruga žena "Naš Rakitovec" priredila veliku proslavu Dana mjesta: "Želja nam je probuditi uspavano naselje i ponuditi sadržaje za sve generacije" FOTO Udruga žena "Naš Rakitovec" priredila veliku proslavu Dana mjesta: "Želja nam je probuditi uspavano naselje i ponuditi sadržaje za sve generacije" FOTO Udruga žena "Naš Rakitovec" priredila veliku proslavu Dana mjesta: "Želja nam je probuditi uspavano naselje i ponuditi sadržaje za sve generacije" FOTO Udruga žena "Naš Rakitovec" priredila veliku proslavu Dana mjesta: "Želja nam je probuditi uspavano naselje i ponuditi sadržaje za sve generacije" FOTO Udruga žena "Naš Rakitovec" priredila veliku proslavu Dana mjesta: "Želja nam je probuditi uspavano naselje i ponuditi sadržaje za sve generacije" FOTO Udruga žena "Naš Rakitovec" priredila veliku proslavu Dana mjesta: "Želja nam je probuditi uspavano naselje i ponuditi sadržaje za sve generacije" FOTO Udruga žena "Naš Rakitovec" priredila veliku proslavu Dana mjesta: "Želja nam je probuditi uspavano naselje i ponuditi sadržaje za sve generacije" FOTO Udruga žena "Naš Rakitovec" priredila veliku proslavu Dana mjesta: "Želja nam je probuditi uspavano naselje i ponuditi sadržaje za sve generacije" FOTO Udruga žena "Naš Rakitovec" priredila veliku proslavu Dana mjesta: "Želja nam je probuditi uspavano naselje i ponuditi sadržaje za sve generacije" FOTO Udruga žena "Naš Rakitovec" priredila veliku proslavu Dana mjesta: "Želja nam je probuditi uspavano naselje i ponuditi sadržaje za sve generacije"

Podijeli