Novosti Sport Događanja

Gorica ima prvu logopedsku predstavu: Pia Mia zabavila goričke mališane

18.09.2023. / Ivana Ćurić

U Domu kulture Galženica u nedjelju, 17.rujna, održana je premijera predstave „Pia Mia i čudesan safari“ koju potpisuje autorski tim Ana Katulić i Marija Antić, u produkciji Plartforme i novoosnovanog velikogoričkog Štoos teatra.

Predstava, inspirirana istoimenom slikovnicom i logopedsko- edukativnim projektom „Pia Mia“, priča je o djevojčici koja voli i zna svašta o životinjama, pa kad joj se jednog dana pruži prilika da ode na safari i izbliza ih sve vidi i doživi, Pia Mia morat će puno uprijeti i potruditi se kako bi taj san ostvarila. Naime, osim što ima strah od javnog nastupa Pia Mia pokušava riješiti i problem jezične prirode te popraviti svoj govor i izgovor. U tome joj pomažu njeni dobri prijatelji- životinje!

-Ovo je prva logopedska predstava u Hrvatskoj koja djecu na interaktivan način potiče na vježbu govornih organa i aktivno slušanje. Upoznavajući životinje djeca proširuju svoje rječničko znanje te na zanimljiv način potičemo njihovo jezično razumijevanje- rekao je Mario Dilberović, idejni začetnik lika Pije Mije, stručnjak i logoped.

U ulozi Pije Mije pojavljuje se glumica Ana Katulić, koju su velikogorički klinci već imali prilike upoznati kroz lik Ljubice Zubice ili Kosjenke u predstavi „Uzbuna u Plastičnom carstvu“.

-Predstava se rađala polako, proces je bio zabavan i uzbudljiv, posebno kad je došla glazba! Dali smo si truda, radili smo u dvije faze; prva je bila početkom godine kad smo kreirali likove, životinje, smišljali njihove karaktere... U drugoj fazi, koja je počela sredinom kolovoza, povezali smo priču i donijeli je na scenu. Ovo je predstava rađena od srca, za publiku, za dječje vrtiće i želja nam je da zaigra u svim goričkim vrtićima. Pa i šire!-komentirala je Ana.

Za glazbu ( naslovni song „Želim vidjeti žirafu kako spava“ i „Lav“) zaslužan je kompozitor Aleksandar Kačurov, gitarske dionice odsvirao je Miroslav Radović, a oblikovanje svjetla i zvuka na premijeri potpisuje Marko Robić. Uoči predstave održana je kreativna radionica izrade dalekozora u organizaciji Logopedskog kabineta „Jezičak“ koji je time zaokružio proslavu svog 5.rođendana.

 

Foto: Antun Paulin

Galerija slika

Gorica ima prvu logopedsku predstavu: Pia Mia zabavila goričke mališane Gorica ima prvu logopedsku predstavu: Pia Mia zabavila goričke mališane Gorica ima prvu logopedsku predstavu: Pia Mia zabavila goričke mališane Gorica ima prvu logopedsku predstavu: Pia Mia zabavila goričke mališane Gorica ima prvu logopedsku predstavu: Pia Mia zabavila goričke mališane Gorica ima prvu logopedsku predstavu: Pia Mia zabavila goričke mališane Gorica ima prvu logopedsku predstavu: Pia Mia zabavila goričke mališane

Podijeli