°C 14

Goričani u akciji #studentipomazu: Na 3D printeru izrađuju vizire i zaštitnu opremu za medicinsko osoblje

31.03.2020.

Petar Brnada

Sedmero polaznika programa ‘Osnovno 3D modeliranje i korištenje 3D printera’, koji je Pučko otvoreno učilište Velika Gorica organiziralo prošle godine u suradnji s Tika Croatia, odazvalo se akciji #studentipomazu kojom studenti diljem Hrvatske daju svoj veliki doprinos u borbi protiv epidemije.

Studenti, naime, na svojim kućnim 3D printerima sudjeluju u izradi vizira i zaštitne opreme za naše medicinsko osoblje.

-Bravo za polaznike volontere -Tomislava Antonovića, Stjepana Đurašića, Marija Gorenca, Dinu Pečenjeva, Krešu Noršića, Ivana Bedenica i Stjepana Kurilovčana- poručili su iz POUVG.

Podsjetimo, krajem prosinca prošle godine u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica svečano su podijeljena uvjerenja o sudjelovanju polaznicima edukacijskog programa ‘Osnovno 3D modeliranje i korištenje 3D printera’ koji je od 2. do 20. prosinca ostvaren je kroz suradnju POUVG-a i Turske agencije za suradnju i koordinaciju (TIKA).

TIKA je u okviru ovog projekta Pučkom učilištu donirala 17 novih računala te jedan 3D printer. Edukacija je bila besplatna za 17-ero polaznika, a prednost pri odabiru imali su studenti tehničkih fakulteta, osobe zaposlene u tehničkom sektoru, odnosno nezaposlene osobe tehničkog usmjerenja. Polaznici su tijekom prosinca ove godine kroz 100 školskih sati dobili jedinstvenu priliku upoznati se s tehnologijama koje pomažu u rješavanju modernih tehnoloških izazova, a to vrijedno iskustvo sada im omogućava da kroz najnoviju tehnologiju pomažu onima koji pomoć najviše trebaju.

 

Foto: POUVG

Galerija slika

Goričani u akciji #studentipomazu: Na 3D printeru izrađuju vizire i zaštitnu opremu za medicinsko osoblje Goričani u akciji #studentipomazu: Na 3D printeru izrađuju vizire i zaštitnu opremu za medicinsko osoblje Goričani u akciji #studentipomazu: Na 3D printeru izrađuju vizire i zaštitnu opremu za medicinsko osoblje Goričani u akciji #studentipomazu: Na 3D printeru izrađuju vizire i zaštitnu opremu za medicinsko osoblje Goričani u akciji #studentipomazu: Na 3D printeru izrađuju vizire i zaštitnu opremu za medicinsko osoblje Goričani u akciji #studentipomazu: Na 3D printeru izrađuju vizire i zaštitnu opremu za medicinsko osoblje