°C -1

Goričani u Vukovaru i Škabrnji

19.11.2018.

Petar Brnada

U ponosnim Kolonama sjećanja kojima se i ove jeseni odala počast svim žrtvama grada Vukovara i Škabrnje tradicionalno su sudjelovali i Goričani.  

Tako su se brojnim hrvatskim povijesnim postrojbama koje su u nedjelju ponosno koračale Kolonom sjećanja u Vukovaru pridružili i pripadnici našeg Turopoljskog banderija.

-Danas smo u mislima s herojima Vukovara i Škabrnje, braniteljima i građanima, koji su u trenucima stvaranja Republike Hrvatske podnijeli najveću žrtvu. Domovini vjerni!- poručili su banderijalci. 

Uz Turopoljski banderij, putem Vukovara je grupno i u vlastitom aranžmanu krenuo i veliki broj mladih Goričana kako bi se zajedno sa 65 000 sudionika Kolone poklonili svim žrtvama velikosrpske agresije na herojski grad. U Koloni sjećanja bili su članovi i simpatizeri goričkog HDZ-a koji su u Vukovar pristigli s dva autobusa.

Na drugom kraju Hrvatske, u ravnokotarskom mjestašcu Škabrnji, koja je tog istog krvavog 18. studenog 1991. godine prošla gotovo identičnu kalvariju, vijence te svijeće položili su članovi goričkih braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata kojima se pridružio i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

 

Galerija slika

Goričani u Vukovaru i Škabrnji Goričani u Vukovaru i Škabrnji Goričani u Vukovaru i Škabrnji Goričani u Vukovaru i Škabrnji Goričani u Vukovaru i Škabrnji Goričani u Vukovaru i Škabrnji Goričani u Vukovaru i Škabrnji Goričani u Vukovaru i Škabrnji Goričani u Vukovaru i Škabrnji Goričani u Vukovaru i Škabrnji Goričani u Vukovaru i Škabrnji Goričani u Vukovaru i Škabrnji Goričani u Vukovaru i Škabrnji Goričani u Vukovaru i Škabrnji Goričani u Vukovaru i Škabrnji Goričani u Vukovaru i Škabrnji Goričani u Vukovaru i Škabrnji Goričani u Vukovaru i Škabrnji Goričani u Vukovaru i Škabrnji Goričani u Vukovaru i Škabrnji