°C 6

Gorički debatanti pokazali svoje znanje na natjecanju u Zagrebu

21.01.2020.

Petar Brnada

Debatni Klub Grad Velika Gorica već tri godine u sklopu Goričkog kluba mladih svake srijede održava radionice kroz koje mladi srednjoškolci uče o raznim temama, a sada su svoje znanje pokazali i na natjecanju Križanićeve Open koje je ujedno i prvo debatno natjecanje ove godine.

Sudjelovala je jedna ekipa među kojima su bili Alma Beriša, Karla Barić, Marin Teskera te Vedran Martinko.

-Ovo je bio ad-hoc turnir, što znači da su tezu dobili sat vremena prije same debate, a onda i na nju debatirali. Pripremali su se sami, bez mogućnosti korištenja mobitela i tako pokazali svoje pravo znanje- rekla nam je Katarina Drvodelić, voditeljica Debatnog kluba.

Debatanti su ukupno imali četiri debate koje su bile iz različitih područja, a glasile su: ovaj dom smatra da roditelji ne bi smjeli odlučivati o vjerskom opredjeljenju svoje djece, ovaj dom ne bi kaznio ljude koji uzmu pravdu u svoje ruke u zemljama koje nedovoljno provode svoje zakone, ovaj dom žali zbog postojanja koncepta jedne srodne duše te ovaj dom bi se umjesto rješavanja ekoloških problema pripremio na suočavanje s posljedicama.

-Ovo je bila odlična vježba za natjecanje koje slijedi, a to je međužupanijsko. Pokušavamo sudjelovati na što više natjecanja kako bi skupili što više iskustva, ali i vidjeli kako dišu ostale ekipe. Nadamo se još boljim rezultatima, a do tada nam preostaje – debatirati- zaključila je Drvodelić.

Debatni klub Grad Velika Gorica otvoren je za sve srednjoškolce, ali i odrasle koji žele sudjelovati u raspravama ili ih samo slušati i tako možda obogatiti znanje srednjoškolaca koji pohađaju radionice. Sudjelovanje je besplatno, a okupljaju se svake srijede od 19:30 sati u Goričkom klubu mladih.