°C 13

Gorički osnovnoškolci rasturili i na Županijskom iz matematike

01.03.2019.

Petar Brnada

Osnovna škola Nikole Hribara bila je domaćin Županijskog natjecanja iz matematike na kojemu su gorički osnovnoškolci ponovno briljirali, osvojivši čak dva prva i dva druga mjesta.

Naime, na domaćem terenu najboljima su se pokazali Šimun Imprić, učenik 6. razreda OŠ Velika Mlaka, i Petra Đaković, učenica 8. razreda OŠ Eugena Kvaternika, koji su u velikoj konkurenciji ugrabili prva mjesta.

Fenomenalan rezultat ostvarili su i Tomo Hranilović, učenik 7. razreda OŠ Jurja Habdelića, te Tomas Filipančić iz 4. razreda OŠ Eugena Kumičića kojima je pripalo drugo mjesto.

Tomu je na natjecanju vodio mentor Goran Stajčić, a Tomasa mentorica Darija Kotrman.

Na županijskom natjecanju nastupilo je ukupno 28 učenika s područja Velike Gorice, a od ostalih rezultata izdvojimo i također odlično četvrto mjesto Frana Babića, učenika 8. razreda OŠ Eugena Kumičića, šesto mjesto Gabrijele Lovrić, učenice 7. razreda OŠ Nikole Hribara, dva sedma mjesta koja su pripala Emi Keleković iz 7. razreda OŠ Nikole Hribara i Ines Borić iz 8. razreda OŠ Eugena Kumičića, te dva osma mjesta koja su osvojili Josip Šupe iz 6. razreda OŠ Eugena Kumičića i Anja Makek iz 7. razreda iste škole. Uz to, gorički osnovnoškolci osvojili su i dva 10. mjesta koja su pripala Luki Cundekoviću, učeniku 6. razreda OŠ Jurja Habdelića te Mariji Šporčić iz 7. razreda OŠ Eugena Kumičića.

Sve rezultate Županijskog natjecanja iz matematike možete pronaći OVDJE.