°C 0

Gurmanski spektakl u Lukavcu: Prijavite se i iskažite svoje umijeće pripremanja kotlovine!

29.03.2019.

Petar Brnada

Rotary klub Velika Gorica priprema treće izdanje Svjetskog prvenstva u pripremanju kotlovine koje tako polako postaje još jedno lijepo tradicionalno događanje na području Velike Gorice.

Ovogodišnjeg najboljeg majstora kotlovine birat će se 28. travnja na sada već domaćem terenu, u starom dvorcu Lukavec, a prijave za natjecanje otpočele su upravo danas.

- Evo nas dogurali smo i do trećeg svjetskog prvenstva u pripremanju kotlovine. Dosadašnja dva puta bila su iznimno uspješna, imali smo sjajne natjecateljske ekipe, stotine ljudi su uživale u delicijama iz kotla koje su te ekipe spremile i potpuno smo ispunili naš temeljni humanitarni zadatak. Uopće ne sumnjam da će tako biti i ove godine – kaže Siniša Drobnjak, predsjednik RC Velika Gorica, pozivajući sve one koji znaju što sve treba za sjajnu kotlovinu da to i pokažu na Svjetskom prvenstvu.

Novac prikupljen kotizacijama i prodajom kotlovine namijenjen je humanitarnoj akciji velikogoričkih rotarijanaca 'Pet za izvrsnost' kojom se potiču mladi Velikogoričani da budu što bolji, dodjeljuju im se stipendije, financiraju specijalizirani programi namijenjeni mladima.

Među ostalim, novcem prikupljenim na tom humanitarnom natjecanju RC Velika Gorica prošle je godine stipendijom pomogao sjajnom mladiću i jednom od najnagrađivanijih hrvatskih učenika na domaćim i međunarodnim natjecanjima u fizici, astronomiji i astrofizici Velikogoričaninu Filipu Marijanoviću koji je otišao studirati fiziku na prestižnom Cambridgeu.

Za ocjenjivanje kotlovine odabran je i stručni žiri kojeg će sačinjavati ljubitelji i poznavatelji dobre hrane, a natjecanje će voditi popularni voditelj, zabavljač i sladokusac Davor Dretar Drele. Velikogorički rotarijanci prvenstvo organiziraju u suradnji s Plemenitom općinom turopoljskom, a ovogodišnje prvenstvo bit će dio manifestacije Turopoljsko Jurjevo koju organiziraju turopoljski plemenitaši i koja svake godine privlači tisuće posjetitelja u stari dvorac Lukavec.

Sve dodatne informacije i obrazac za prijavu ekipa za Svjetsko prvenstvo u kotlovini može se pronaći na internetskoj stranici www.kotlovina.com.