Novosti Sport Događanja

HRT-ov Dario Špelić gostuje u Gradskoj knjižnici povodom Svjetskog dana radija

11.02.2024. / Maja Peranić

Povodom Svjetskog dana radija Gradska knjižnica Velika Gorica organizira zanimljiv susret s Velikogoričaninom Darijem Špelićem, urednikom emisije "Povijest četvrtkom" Hrvatskoga radija. Susret će se održati u utorak, 13. veljače na Središnjem odjelu Gradske knjižnice.

-Svjetski dan radija izvrstan je povod da ugostimo našeg sugrađanina Darija Špelića, urednika kultne radijske emisije Povijest četvrtkom. Otkrit će nam kako nastaju emisije četvrtkom, koji je njihov tajni sastojak za veliku slušanost, hoće li radio preživjeti uz sve ostale medije, mogu li se obraniti znanstvene činjenice u vremenu teorija zavjere i alternativne istine, te zašto povijest nije učiteljica života - poručuju iz Gradske knjižnice.

Dario Špelić diplomirao je filozofiju i povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2000. uređuje i vodi “Povijest četvrtkom”, radijsku emisiju o povijesti, antropologiji i arheologiji, a od 2012. emisiju “Dogodilo se na današnji dan”, dnevni radiokalendar o događajima koji su obilježili povijest. U Obrazovnom i dječjem programu Hrvatskoga radija radi od 1998. Uređivao je radijske emisije ˝Govorimo hrvatski˝ i ˝Divni novi svijet˝, a na HRT3 televizijsku emisiju ˝Treća povijest˝.

Susret će moderirati Romana Perečinec, stalna suradnica knjižnice i književna promotorica, a na Središnjem odjelu u utorak, 13. veljače, započinje u 18 sati.

foto naslovna:  Matija Habljak/Pixell

Podijeli