Novosti Sport Događanja

I trideset godina kasnije pripadnici 153.brigade HV-a dolaze na nekadašnje Južno bojište

24.05.2023. / Ivana Ćurić

Članovi Udruge pripadnika 153. brigade HV-a proteklog vikenda obišli su Južno bojište na kojem je velikogorička brigada tijekom 1993. i 1994. godine provodila obrambene aktivnosti u Domovinskom ratu.

Pedesetak što članova Udruge, što gostiju i članova obitelji obišli su značajne lokacije od 19. do 21. svibnja.
-U tom vremenu obiđen je Ivanov križ gdje su obnovljena sjećanja na povijesne dane 153. brigade HV – Velika Gorica, potom je uslijedila posjeta Konavala, gradu Cavtatu, te krajnjem jugu Hrvatske – poluotoku Prevlaci-poručili su iz Udruge 153. brigade HV-a.

Ivanov Križ bilo je područje djelovanja velikogoričke brigade tijekom Domovinskog rata u spomenutom razdoblju. Osim što su se prisjetili dana kada se branila samostalnost Hrvatske , obišli su i razgledali Dubrovnik i Dubrovačke zidine, uspeli su se žičarom na Srđ i tamo posjetili utvrdu Imperial i dr.

Na povratku su stali u veteranskom centru Sinj gdje su polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na spomeniku braniteljima Sinja, odali počast svim braniteljima Sinja koji su živote položili za domovinu.

-Dojmovi s obilaska ratnih lokacija s Južnog bojišta, na Ivanovom križu, uz obilaske Cavtata i Dubrovnika i uz besprijekornu organizaciju, ostat će u trajnom sjećanju svim sudionicima. Zahvaljujemo se Gradu Velikoj Gorici, Općini Konavli, DVD-u Konavle i Dubrovnik, dubrovačkoj HVIDR-i braniteljima, Gradu Dubrovniku i svima bez kojih realizacija ovog puta ne bi bila moguća-rekao je predsjednik Udruge Ivan Zagorac.

Galerija slika

I trideset godina kasnije pripadnici 153.brigade HV-a dolaze na nekadašnje Južno bojište I trideset godina kasnije pripadnici 153.brigade HV-a dolaze na nekadašnje Južno bojište I trideset godina kasnije pripadnici 153.brigade HV-a dolaze na nekadašnje Južno bojište I trideset godina kasnije pripadnici 153.brigade HV-a dolaze na nekadašnje Južno bojište I trideset godina kasnije pripadnici 153.brigade HV-a dolaze na nekadašnje Južno bojište I trideset godina kasnije pripadnici 153.brigade HV-a dolaze na nekadašnje Južno bojište I trideset godina kasnije pripadnici 153.brigade HV-a dolaze na nekadašnje Južno bojište I trideset godina kasnije pripadnici 153.brigade HV-a dolaze na nekadašnje Južno bojište I trideset godina kasnije pripadnici 153.brigade HV-a dolaze na nekadašnje Južno bojište

Podijeli