Novosti Sport Događanja

Informatički klub „VEL_IK“ koji postiže velike uspjehe u radu s djecom otvara vrata za učenike osnovnih i srednjih škola

11.06.2021. / Petar Brnada

Velikogorički Informatički klub "VEL_IK" otvara svoja vrata za učenike osnovnih i srednjih škola u sklopu manifestacije Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, s ciljem da građanima i široj javnosti približe programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj.

-Informatički klub „VEL_IK“ ima tradiciju već 22 godine i postiže velike uspjehe u radu sa djecom, a naši mentori su IT stručnjaci, ili bivši učenici i studenti koji su kroz naš klub i sami ostvarili zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima- kaže Jurica Levak, predsjednik Informatičkog kluba "VEL_IK".

„VEL_IK“ je član Zajednice tehničke kulture Grada Velike Gorice, Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije, Hrvatskog saveza informatičara i Hrvatskog saveza robotičara. Također aktivno surađuju sa Institutom za Razvoj i Inovativnost Mladih, udrugom Programerko i tvrtkom STEMI.

I ove školske godine, Informatički klub „VEL_IK“ organizirao je radionice robotike i programiranja za učenike velikogoričkih osnovnih škola na kojem je sudjelovalo 50 učenika. Radionice su se održavale u prostorijama Centra tehničke kulture Grada Velike Gorice (Cvjetno naselje 18a), ali je većina radionica bila prebačena na Online nastavu.

-Kroz ovogodišnje Dane otvorenih vrata, želja nam je bila predstaviti naš Klub uživo, ali zbog epidemioloških mjera organizirat ćemo samo online konferenciju za građane Velike Gorice putem koje ćemo predstaviti rad naše udruge, rezultate u tekućoj školskoj godini te planove za iduću školsku godinu- rekao je Levak.

Pridružite im se 12. lipnja od 18 do 20 sati na Zoom Meetingu, a detalje i link za spajanje potražite na web stranici www.ikvelik.hr

Galerija slika

Informatički klub „VEL_IK“ koji postiže velike uspjehe u radu s djecom otvara vrata za učenike osnovnih i srednjih škola Informatički klub „VEL_IK“ koji postiže velike uspjehe u radu s djecom otvara vrata za učenike osnovnih i srednjih škola Informatički klub „VEL_IK“ koji postiže velike uspjehe u radu s djecom otvara vrata za učenike osnovnih i srednjih škola Informatički klub „VEL_IK“ koji postiže velike uspjehe u radu s djecom otvara vrata za učenike osnovnih i srednjih škola Informatički klub „VEL_IK“ koji postiže velike uspjehe u radu s djecom otvara vrata za učenike osnovnih i srednjih škola Informatički klub „VEL_IK“ koji postiže velike uspjehe u radu s djecom otvara vrata za učenike osnovnih i srednjih škola

Podijeli