Novosti Sport Događanja

Iz čokoladne tvornice u Kurilovcu izašle praline sa simbolima Velike Gorice

25.11.2021. / Petar Brnada

Prava mala obiteljska tvornica čokolade koja se smjestila u Kurilovcu i koja nude najfinije slastice koje vaše nepce može poželjeti, može se pohvaliti još jednim unikatnim slatkim proizvodom!

Osmislili su i proizveli jedinstvene praline na kojima su otisnuti simboli našeg grada, naše Velike Gorice, koji su nadaleko prepoznatljivi. Naći ćete tako na ovim domaćim turopoljskim pralinama Muzej Turopolja, Stari grad Lukavec, Krčka vrata, kapelu sv. Barbare, crkvu NBDM… Čini se da kreativnost obitelji Marković ne poznaje granice!

Podsjetimo, u obiteljskoj zgradi u Josipovićevoj ulici koja datira iz daleke 1937. godine i u kojoj se odvilo gotovo čitavo stoljeće obrtničke djelatnosti, svoje mjesto pronašla je prava mala kurilovečka tvornica čokolade iz koje izlaze slasne čokoladne praline, dražeji, namazi te čokoladne grickalice. Glavnu riječ u tom atraktivnom obiteljskom biznisu vode otac Dragutin Marković te kći mu Marcela Marković-Halkić, a koji s pravom nose titulu čokolatijera.

S gotovo tri desetljeća iskustva u meljavi začina poput rogača i papra te proizvodnji vruće čokolade za jednog od najvećih proizvođača kave u zemlji, velikogorička obitelj Marković u 2020. godini, koja je rijetko kome ostala u dobrom sjećanju, odvažno je zaplovila u čokoladni biznis i tako tržište slastica obogatila jedinstvenim brendom koji glas Velike Gorice već sada pronosi i izvan granica lijepe naše.

Ovaj kreativni i radišni dvojac bazirao se na tri segmenta proizvodnje, a to su čokoladni namazi s rogačom, bundevom i turopoljskim žirom, pa zatim dražeji- u čokoladu oblače lješnjake, aroniju, brusnicu, arančine, te koštice od buče- a kruna na sve to je izrada čokoladnih pralina koja je uvelike u rukama Marcele. Bučine koštice u tamnoj čokoladi, bučine koštice u bijeloj čokoladi s narančom, aronija u tamnoj čokoladi, brusnica u bijeloj čokoladi, kakao namazi s rogačem, bundevom ili čak sa žirom ističu se među proizvodima koje možete pronaći i naručiti preko web stranice ChoCo.hr koja besplatno dostavlja na području Velike Gorice ili ih kontaktirati na lako pamtljiv broj 091 503 53 53.

Spomenute sjemenke bundeve upravo su njihovo najveće otkriće i prava specijalnost. I sami nam priznaju da je to kombinacija pri kojoj na prvu ljudi uglavnom skeptično reagiraju, no nakon što degustiraju tu slatku grickalicu u kojoj su domaće koštice s varaždinskog područja, ubrzo zatraže još. No posebnost svih njihovih proizvoda povrh svega ocrtavaju dizajn, kalupi i tisak koje odrađuju prema željama.

-U zadnje vrijeme često ide tisak na praline kao personalizirani poklon. Nedavno smo imali slučaj da je netko napisao 'Želiš li biti moja kuma?' Ili primjerice čestitaju Uskrs, a česte su i zahvale, čestitke rođendana, zapravo bilo kakva poruka. Sve je zapravo personalizirano i može ići u velike bombonjere po 15 pralina, ili u male po pet pralina. To se trenutno svima najviše sviđa, ta mogućnost da napišu nečije ime na pralinu i tako imaju nešto unikatno- otkrila nam je prilikom posjete te tvornice čokolada mlada Marcela koja se u cijelu priču uključila prije 2-3 godine nakon što je radila po slastičarnama te se tek tada upoznala s čokoladom pa ubrzo uz djeda i oca počela eksperimentirati.

Podijeli