Novosti Sport Događanja

Jazz i etno fuzija Tria Pavla Golubića i ansambl Zwizde u Kuriji Modić Bedeković oduševili publiku na Festivalu Sancta Barbara

07.07.2024. / Redakcija

Kurija Modić Bedeković sinoć je domaćin predzadnjeg dana Festivala drvenih kapelica Sancta Barbara, gdje su publiku počastili svojim nastupima moderan jazz sastav Pavle Golubić Trio i vokalni ansambl Zwizde.

Prelijepo okruženje Kurije Modić Bedeković pokazalo se kao idealna scenska pozornica za ovu muzičku poslasticu. Izvođači su oduševili publiku obradama tradicijskih pjesama i vlastitim originalnim kompozicijama, stvarajući jedinstvenu atmosferu koja je oživjela prostor.Za ovaj događaj tražio se stolac više, a ljubitelji etno i jazz glazbe imali su priliku uživati u fuziji žanrova koji su nadmašili sva očekivanja. Suradnja ženskog ansambla Zwizde, poznatih po izvođenju tradicijske glazbe, i jazz sastava PG Trio donijela je nevjerojatnu sinergiju na scenu.

-Slušajući ansambl Zwizde, koji redovito oduševljava publiku gdje god nastupa, došla sam na ideju da ih spojimo s jazz sastavom, - izjavila je Valentina Badanjek Pintarić, organizatorica festivala.

-Jazz sastav PG Trio bio je savršen izbor zbog svog kontrabasista, Slavonca koji odlično poznaje tradicijsku glazbu. Zajedno su stvorili izvanrednu fuziju - dodala je Pintarić.

Organizatorica festivala izrazila je svoje zadovoljstvo ovogodišnjom organizacijom.

-Ove godine je prošlo sjajno, uz odličan odjek publike i medija. Imali smo izvrstan izbor programa i izvedbi. Ovo je najbolje festivalsko izdanje do sada i jako sam zadovoljna postignutim, publika je oduševljen. Velikogoričani su pokazali veliki interes, što nam je dalo dodatni vjetar u leđa za daljnji razvoj ovog projekta. Zahvaljujemo se Turističkoj zajednici Velike Gorice i Gradu na odličnoj suradnji, kao i Muzeju Turopolja, i velikogoričkim medijima. Bez njihove podrške ovo ne bi bilo moguće - dodala je Pintarić.Završni koncert ovogodišnjeg Festivala održat će se večeras od 20:00 sati u crkvi Sv. Marka Evanđelista u Jakuševcu s nastupom Festivalskog ansambla Capella Lignum.

Ovaj festival, koji iz godine u godinu podiže ljestvicu, a organizatori su već najavili da nas sljedeće godine očekuje još bolja manifestacija, zadržavajući tradiciju i uvodeći nove elemente. Festival drvenih kapelica Sancta Barbara nije samo koncertni i kulturni događaj, već i mjesto za druženje ljubitelja ovakve glazbe.

Potrebu za ovakvim događanjima potvrdili su mnogobrojni posjetitelji.

 

(Sandra Sarija)

Galerija slika

Jazz i etno fuzija Tria Pavla Golubića i ansambl Zwizde u Kuriji Modić Bedeković oduševili publiku na Festivalu Sancta Barbara Jazz i etno fuzija Tria Pavla Golubića i ansambl Zwizde u Kuriji Modić Bedeković oduševili publiku na Festivalu Sancta Barbara Jazz i etno fuzija Tria Pavla Golubića i ansambl Zwizde u Kuriji Modić Bedeković oduševili publiku na Festivalu Sancta Barbara Jazz i etno fuzija Tria Pavla Golubića i ansambl Zwizde u Kuriji Modić Bedeković oduševili publiku na Festivalu Sancta Barbara Jazz i etno fuzija Tria Pavla Golubića i ansambl Zwizde u Kuriji Modić Bedeković oduševili publiku na Festivalu Sancta Barbara Jazz i etno fuzija Tria Pavla Golubića i ansambl Zwizde u Kuriji Modić Bedeković oduševili publiku na Festivalu Sancta Barbara Jazz i etno fuzija Tria Pavla Golubića i ansambl Zwizde u Kuriji Modić Bedeković oduševili publiku na Festivalu Sancta Barbara Jazz i etno fuzija Tria Pavla Golubića i ansambl Zwizde u Kuriji Modić Bedeković oduševili publiku na Festivalu Sancta Barbara Jazz i etno fuzija Tria Pavla Golubića i ansambl Zwizde u Kuriji Modić Bedeković oduševili publiku na Festivalu Sancta Barbara Jazz i etno fuzija Tria Pavla Golubića i ansambl Zwizde u Kuriji Modić Bedeković oduševili publiku na Festivalu Sancta Barbara Jazz i etno fuzija Tria Pavla Golubića i ansambl Zwizde u Kuriji Modić Bedeković oduševili publiku na Festivalu Sancta Barbara Jazz i etno fuzija Tria Pavla Golubića i ansambl Zwizde u Kuriji Modić Bedeković oduševili publiku na Festivalu Sancta Barbara Jazz i etno fuzija Tria Pavla Golubića i ansambl Zwizde u Kuriji Modić Bedeković oduševili publiku na Festivalu Sancta Barbara Jazz i etno fuzija Tria Pavla Golubića i ansambl Zwizde u Kuriji Modić Bedeković oduševili publiku na Festivalu Sancta Barbara Jazz i etno fuzija Tria Pavla Golubića i ansambl Zwizde u Kuriji Modić Bedeković oduševili publiku na Festivalu Sancta Barbara

Podijeli