°C 32

Kanađani uživali u etno naselju Novo Čiče

15.09.2017.

ivana

Grupa turista iz Kanade koja je ju srijedu sletjela u Zračnu luku Franjo Tuđman posjetila je Etno naselje Novo Čiče koja je bila njihova kulturna etno (i gastro) stanica.

Turistima koji su se prvi put susreli s Turopoljem ugodni boravak u Etno naselju Novo Čiče osiguralo je Kulturno-umjetničko društvo Čiče. Lijepo vrijeme poslužilo je za ručak na otvorenom uz domaće specijalitete i razgledavanje uređenog okoliša oko etno kuće, kao i same kuće koja je opremljena starinama i rukotvorinama narodne baštine.

-Vesele nas ovakve posjete jer time Etno naselje Novo Čiče pokazuje svoje prave potencijale kao ugodna i lijepa turistička destinacija. Kanađani su došli u suradnji KUD-a s turističkom agencijom Fiore iz Poreča. Tijekom rujna dogovoreno je da dvije grupe gostiju iz Kanade nakon slijetanja u zračnu luku Franjo Tuđman posjete Etno naselje Novo Čiče prije nastavka putovanja. Tako im je naše mjesto bilo prvi dodir s turopoljskim krajem i Hrvatskom- rekao nam je Stipo Duvnjak, predsjednik KUD-a Čiče. Odao nam je kako pred dolazak ovakvih grupa uvijek postoji mala trema kakav će dojam ostaviti jer biti dobar domaćin turistima velika je odgovornost jer o tome ovise i budući dolasci i preporuke, dojam dobrodošlice u našoj zemlji i etno naselju.

- Nije cilj samo predstaviti etno naselje nego i cijeli Grad Veliku Goricu, Turopolje i Republiku Hrvatsku. Gostima tako ponudimo domaće specijalitete i razgledavanje etno naselja. Svakako treba iskoristiti ovu situaciju i blizinu zračne luke i probati što više gostiju dovesti u naše Turopolje, i Etno naselje Novo Čiče. Kad smo sve ovo stvarali nismo niti mogli zamisliti da će naše malo selo i naš volonterski rad posjetiti i razgledavati turisti iz daleke Kanade- dodaje Duvnjak ističući kako krajem rujna stiže još jedna turistička grupa.

Etno naselje tako postaje pravi primjer kako se uz zajedništvo malim koracima mogu napraviti velike stvari, a uz entuzijazam ovdašnjih volontera, uspjeh u etno turizmu sigurno neće izostati.

-Lijepo je bilo na odlasku čuti prve riječi koje su naučili na hrvatskom jeziku "Hvala, bilo je super"-s čime su nas pozdravili-zaključio je Stipo Duvnjak.

Galerija slika

Kanađani uživali u etno naselju Novo Čiče Kanađani uživali u etno naselju Novo Čiče Kanađani uživali u etno naselju Novo Čiče