Novosti Sport Događanja

Kockanje mladih i odraslih u porastu

03.12.2016. / Nefertum IT
Predavanje “Ovisnost o kockanju – suvremena bihevioralna ovisnost" održat će u Velikoj Gorici prof. Neven Ricijaš s Odsjeka za poremećaje u ponašanju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu.

Ovisnost o kockanju prepoznata je kao suvremena bihevioralna ovisnost, sa svojim sličnostima i specifičnostima u odnosu na ovisnosti o različitim psihoaktivnim tvarima.

Kockanje također predstavlja rizično ponašanje koje posljednjih godina sve više zaokuplja pažnju stručnjaka u Hrvatskoj koji se bave psihosocijalnim radom, te je evidentan porast i mladih i odraslih osoba koje su razvile probleme povezane s kockanjem.

Predavanje će se održati  u petak 9.prosinca u 14.00 sati u Centru za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica, Kurilovečka 48.

Prof. Ricijaš će prikazati presjek teorijskih, dijagnostičkih, društvenih i empirijskih znanstveno-istraživačkih spoznaja na temu ovisnosti o kockanju, s posebnim naglaskom na rezultate istraživanja „Kockanje mladih u Hrvatskoj“ koje se od 2010.godine provodi na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na telefon 6231 734, na fax 6231-735,  ili na e-mail info@centar-dmo-vg.hr.

Jednu priču upravoo o ovom problemu objavili smo prije dvije godine, a tekst potražite OVDJE.

Podijeli