Novosti Sport Događanja

Konji bez nadzora (opet) sve češća slika "na Kanalu"

01.12.2021. / Redakcija

Suživot mještana Petrovine i neodgovornih susjeda koji ne brinu za svoje životinje, u ovom slučaju konja, postaje sve teži, a situacije u kojima gledaju životinje bez nadzora kako lutaju naseljem ili ugrožavaju promet postaju svakodnevnica.

Svjedoče tome i ove fotografije konja bez nadzora koji su se danas zadržavali na prometnici između naselja Gradići i Petrovina. Osim što su ugrožavale promet, za što vlasnici očito ne mare, niti pješaci nisu koristili novoizgrađenu pješačku stazu već je zaobilazili u širokom luku kako ne bi dolazili blizu životinja.

- Nitko romima ne može stati na kraj- napisao je naš čitatelj odmah ukazujući na vjerojatne vlasnike romske nacionalne manjine koji žive u Petrovini.

Prošlo je više od deset godina kada se na kratko uveo red u improviziranom romskom naselju u Lukavcu, a problemi od tamo sada polako počinju izlaziti van u susjednoj Petrovini. Uz  povremene vožnje kočijama, kojima također više nije mjesto na brzim prometnicama, sada već redovito i lutajući konji ugrožavaju promet i građane. O psima da niti ne pričamo. 

Podijeli