°C 15

Kravat pukovnija na londonskom gala eventu

07.03.2018.

Redakcija

Pod nazivom „Hrvatska kroz povijest- Kontesa Nera“ u ponedjeljak je u Londonu održan gala event koji je okupio brojne Hrvate iz dijaspore, ali i Britance te ugledne poduzetnike i predstavnike diplomatskog zbora u Velikoj Britaniji koji su istinski zaljubljenici u Hrvatsku. 

Na ovom događaju na poseban način predstavljen je i Grad Zagreb čija je povijesna i kulturna baština prikazana kroz učešće Počasne satnije Kravat pukovnije, povijesne postrojbe koja uživa izuzetnu popularnost širom Hrvatske i aktualizira povijesne početke kravate, jedinstvenog hrvatskog doprinosa svjetskoj kulturnoj baštini, a čije redove popunjavaju i naši Velikogoričani, među njima i sami zapovjednik.

Organizaciju događaja podržala je i Turistička zajednica Grada Zagreba, a svečanosti je prisustvovala i dogradonačelnica Grada Zagreba Olivera Majić.

Svečanost je u organizaciji Hrvatskog svjetskog kongresa održana u Caledonian Clubu, a predvodili su je Mira Prakatur, predsjednica Hrvatskog svjetskog kongresa Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske te Zlatko Šešet, iz Odbora za kulturu i sport Hrvatskog svjetskog kongresa.

Uz njih su događaju nazočili i veleposlanik RH u Ujedinjenom Kraljevstvu Igor Pokaz, Ivana Shiell, predstavnica Hrvatske turističke zajednice, Ured u Londonu, ​Željka Krhač ispred Agencije za investicije i konkuretnost i brojni drugi uzvanici. 

Središnja tema eventa je promoviranje bogatog povijesnog i kulturnog nasljeđa Hrvatske, ali su također razmatrane i poduzetničke ideje koje povezuju dijasporu i domovinu.

Pripadnike Kravat pukovnije na ovom gala eventu predvodio je zapovjednik postrojbe, Željko Matejčić, a u sklopu programa prikazan je i film „350 godina od preustroja Royal Cravates“, kojim se uzvanike i dodatno upoznalo s činjenicom da je Hrvatska domovina kravate, što je vidno oduševilo brojne Britance koji su se te večeri odazvali ovom eventu.

Galerija slika

Kravat pukovnija na londonskom gala eventu Kravat pukovnija na londonskom gala eventu Kravat pukovnija na londonskom gala eventu Kravat pukovnija na londonskom gala eventu