°C 10

Kroz mnoštvo kreativnih aktivnosti DV Lojtrica obilježio svoj Eko dan

10.05.2019.

Romana Šimek

Dječji vrtić Lojtrica proslavio je svoj Eko dan kreativanim, zanimljivim i edukativnim sadržajem.  Djelatnici vrtića okupili su roditelje, djecu i brojne uzvanike kako bi zajedno proslavili Eko dan.   

Kroz prezentaciju su prikazane sve zanimljive aktivnosti u protekloj godini, s posebnim naglaskom na projekt ‘Veliki lov na biljke’. Odgojiteljica Matilda Jukić je ovom prilikom predstavila i himnu Dječjeg vrtića Lojtrica koja je snimljena ove godine, a otpjevala su je djeca predškolske skupine.

 Odgojiteljice sportske i Montessori skupine organizirale su eko kviz u kojem su svoje snage u poznavanju biljaka i životinja odmjerili  djeca i roditelji. Za to vrijeme u dvorištu vrtića održavale su se kreativne eko radionice recikliranja, sadnje cvijeća te izrade cvjetova i okvira za slike od otpadnog materijala. Nakon razgledavanja bogatog cvjetnjaka i vrta o kojem djeca brinu tijekom cijele godine, uzvanici su prisustvovali eko predavanju. Edukativno predavanje pod nazivom ‘Mali vodič kroz eterična ulja’ održala je magistra kemijskog inženjerstva Sandra Topolovec.

 Običaj je da svako važno događanje u vrtiću bude obilježeno dječjim radovima, pa je tako i za ovaj važan dan pripremljena eko izložba najkreativnijih likovnih radova djece, koja je postavljena u prostoru sportske dvorane.

foto: DV Lojtrica


Galerija slika

Kroz mnoštvo kreativnih aktivnosti DV Lojtrica obilježio svoj Eko dan Kroz mnoštvo kreativnih aktivnosti DV Lojtrica obilježio svoj Eko dan Kroz mnoštvo kreativnih aktivnosti DV Lojtrica obilježio svoj Eko dan Kroz mnoštvo kreativnih aktivnosti DV Lojtrica obilježio svoj Eko dan Kroz mnoštvo kreativnih aktivnosti DV Lojtrica obilježio svoj Eko dan Kroz mnoštvo kreativnih aktivnosti DV Lojtrica obilježio svoj Eko dan