°C 25

KUD Čiče na festivalu foklora u BiH: Uz sjajan nastup osvojili i prvo mjesto u bacanju 'kamena s ramena'

08.07.2019.

Petar Brnada

Članovi Kulturno- umjetničkog društva „Čiče“ iz Novog Čiča proteklog su vikenda sudjelovali na 15. Međunarodnom festivalu folklora koji se održao u Piskavici u Bosni i Hercegovini.

Uz naše Čičane, na festivalu su nastupila društva sa Cipra, iz Poljske, Švedske, Srbije, Slovenije te domaćina Bosne i Hercegovine, a društvo iz Novog Čiča predstavilo se koreografijama Baranje i Turopolja.

-U prikazu tradicionalne ishrane, na dva štanda društvo iz Novog Čiča predstavilo je tradicionalnu hranu iz našeg kraja. Osim plesnog, tamburaškog i pjevačkog djela festivala, festival je imao i sportski dio gdje su naši predstavnicu u kategorijama skoka u dalj i bacanju kamena 'sramena' osvojili prva mjesta- otkrio nam je predsjednik KUD-a, Stipo Duvnjak.

Kako je dodao, slobodno vrijeme društvo je iskoristilo za posjet rijeci Vrbas gdje su oni najhrabriji isprobali čuvenu rafting stazu u kanjonima rijeke Vrbas, a sklopljena su i nova prijateljstva i dogovorena nova gostovanja. Festival u Piskavici održan je pod okriljem CIOF-a.

Galerija slika

KUD Čiče na festivalu foklora u BiH: Uz sjajan nastup osvojili i prvo mjesto u bacanju 'kamena s ramena' KUD Čiče na festivalu foklora u BiH: Uz sjajan nastup osvojili i prvo mjesto u bacanju 'kamena s ramena' KUD Čiče na festivalu foklora u BiH: Uz sjajan nastup osvojili i prvo mjesto u bacanju 'kamena s ramena' KUD Čiče na festivalu foklora u BiH: Uz sjajan nastup osvojili i prvo mjesto u bacanju 'kamena s ramena' KUD Čiče na festivalu foklora u BiH: Uz sjajan nastup osvojili i prvo mjesto u bacanju 'kamena s ramena' KUD Čiče na festivalu foklora u BiH: Uz sjajan nastup osvojili i prvo mjesto u bacanju 'kamena s ramena'