°C 0

Ljeto u Vukovini neće proći bez pečenika!

13.07.2020.

Ivana Ćurić

Još jedno druženje uz vatricu i pečenike, ali i druge zanimljive sadržaje, priprema Udruga "Vukovina u srcu".

U Vukovini se odrađuju posljednji detalji koji će upotpuniti četvrto izdanje druženja "Vidim, čujem i mirišem ljeto" u dvorištu kurije Alapić. Riječ je o maloj manifestaciji koja je krenula sa željom da se djeci pokaže kako se nekad uživalo u pečenju kukuruza i druženju pod zvjezdanim nebom, a koje polako, ali sigurno, svake godine raste u sve veće i sadržajnije društveno događanje.

-Uz obavezno pečenje pečenika i "krampera na plovu" ovogodišnju manifestaciju zamislili smo djelom posvetiti graditeljstvu Turopolja pa će tako biti održana radionica o prirodnom graditeljstvu našeg kraja, izložba maketa i skluptura kipara Mladena Mikulina, očekuje nas i gastro ponuda pod nazivom "Fest fino i domaće", a u suradnji s POUVG-om očekuje nas i filmska večer, tj. kino na otvorenom, kao i predstava Ivana Ožegovića "10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života"-otkrila nam je Sandra Maršić iz Udruge Vukovina u srcu.

Spomenute makete drvenih turopoljskih i posavskih kuća i kapelica izložit će Stjepan Mihanović. Matrijale i dijelove za radionicu izrade maketa izradio je obrt Drveni predmeti Žirović, a osnovnoškolci će u njoj sklapati hrastove kućice tradicionalnim tehnikama u drvu. Voditelji radionice bit će članovi vukovinskih udruga, a najmlađi predškolci moći će uživati u likovnim radionicama.

Manifestacije je zakazana za 1. kolovoza s početkom u 18 sati, naravno uz poštivanje svih mjera koje će tada biti na snazi i dobru atmosferu za koju će se pobrinuti domaćini iz Vukovine.