Novosti Sport Događanja

Ljeto u Vukovini uz pečenike, povijesnu postrojbu ban Gašpar Alapić, ulični show, radionice, predstave...

29.07.2022. / Petar Brnada

U organizaciji Udruge Vukovina u srcu, s partnerima POUVG, Grad Velika Gorica, Turistička zajednica Velika Gorica i Muzej Turopolja uz organizacijsku podršku DVD Vukovina, NK Ban Jelačić, Udruga umirovljenika i Vijeća Mjesnog odbora stiže nam još jedna manifestacija „Vidim, čujem i mirišem ljeto“.

U dvorištu Alapićeve kurije u Vukovini u subotu, 6. kolovoza, s početkom u 18 sati čeka vas šarolik i zanimljiv program. Tako ćete moći razgledati izložbu skulptura Mladena Mikulina- „Portreti Velikana“, povijesnu postrojbu ban Gašpar Alapić iz Mičevca s prikazom odora vojnika i izložbom replika srednjovjekovnog oružja, ali i demonstraciju pucnja iz kubure i podizanje šatora i ognjišta.

Pripremljena je i radionica za djecu, mladež i odrasle, a riječ je o izradi cekera od komušine uz vodstvo Udruge žena Nedelišće (TZ Čakovec).

Čeka vas i Cirk Pozor- ulični show, Sara& Kim- plesno pjevačka točka, ali i kazališna predstava „Lisica zna“ koju će izvesti članice udruge Vukovina u srcu.

Ljeto u Vukovini neće proći ni bez filmske večeri pa ćete tako moći pogledati film za djecu „Mia i bijeli lav“, a kakvo bi to ljeto u Vukovini bilo bez pečenja pečenika i krumpira. Udruga će se djecom pripremiti ognjište, kukuruz i šibe/štapove za pečenje pa će tako svatko tko dođe imati priliku ispeči pečenik za večeru.

Kako je u Vukovini bilo prošlog ljeta podsjetite se OVDJE.

Galerija slika

Ljeto u Vukovini uz pečenike, povijesnu postrojbu ban Gašpar Alapić, ulični show, radionice, predstave...

Podijeli